Αιχμές κατά της Αθήνας, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, άφησε η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του TASS.

«Πρόκειται για ακόμη μια προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης, συμπεριλαμβανομένου του εφοδιασμού του Κιέβου με όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινά πλήγματα εναντίον ειρηνικών αμάχων στο Ντονμπάς», είπε η εκπρόσωπος.

Η ίδια, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα το TASS, είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσφερε «μια περίεργη επιλογή ιστορικών αναλογιών», για να προσθέσει: «Ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία που χρονολογείται πριν από 200 χρόνια μπαίνει στην ίδια μοίρα με εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο διεξήγαγε πόλεμο εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς για οκτώ χρόνια».

Χαρακτήρισε μάλιστα «απίστευτο» το ότι «οι ήρωες που υπερασπίστηκαν το οχυρό του Μεσολογγίου το 1825-1826 να συγκρίνονται με Ναζί του τάγματος Αζόφ».

«Αντιμετωπίζοντας πολλές κατηγορίες, η Ρωσία δεν είναι σε θέση να προσφέρει ένα εναλλακτικό όραμα, καθώς όλα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν αποκλειστεί από τον χώρο ενημέρωσης της Ελλάδας», είπε η κ. Ζαχάροβα και πρόσθεσε: «Τα σχόλια της Ελλάδας είναι επίδειξη πίστης στους κανόνες που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ».