Το σοκ από την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ οδηγεί τις αγορές, σήμερα Δευτέρα.

Για τους traders, η πρώτη αντίδρασή τους ήταν να αγοράσουν  δολάριο και bitcoin και να πουλήσουν πιο μακροπρόθεσμα αμερικανικά κρατικά ομόλογα – οι λεγόμενες συναλλαγές νίκης του Τραμπ – καθώς το περιστατικό ενισχύει τις πιθανότητές του να κερδίσει ξανά τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με το Reuters.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τα 10ετή κρατικά ομόλογα υποχώρησαν , υποδεικνύοντας υψηλότερες αποδόσεις. Οι επενδυτές έχουν την τάση να αντιδρούν στην προοπτική νίκης του Τραμπ ωθώντας τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υψηλότερα, εν μέρει με την υπόθεση ότι οι οικονομικές πολιτικές του θα αυξήσουν τον πληθωρισμό και το χρέος.

Πτώση στην Ασία

Οι αγορές της ζώνης του Ειρηνικού και της Ασίας υποχώρησαν , καθώς τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας έπεσαν έξω από τις προσδοκίες, ενώ οι επενδυτές αξιολόγησαν επίσης τον αντίκτυπο της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο David Roche, πρόεδρος της Quantum Strategy, ανέφερε σε σημείωμά του την Κυριακή ότι ο Τραμπ θα κερδίσει την προεδρία, με αυξημένη την πιθανότητα μιας καθαρής νίκης των Ρεπουμπλικανών, τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όσο και στη Γερουσία.

Τη Δευτέρα, η στατιστική υπηρεσία της Κίνας ανακοίνωσε ότι η οικονομία της αναπτύχθηκε κατά 4,7% το δεύτερο τρίμηνο, χάνοντας τις προσδοκίες για επέκταση 5,1% που προέβλεπε δημοσκόπηση του Reuters και χαμηλότερα από την αύξηση 5,3% που είχε σημειωθεί το πρώτο τρίμηνο.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 1,22%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε κατά 0,09% μετά τα χειρότερα του αναμενόμενου οικονομικά στοιχεία. Κλειστή λόγω αργίας παραμένει σήμερα η αγορά του Τόκιο.

Διαβάστε ακόμη