Η Ντόχα, το Ντουμπάι και το Σαν Φρανσίσκο ελκύουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για εργασία, καθώς δέχθηκαν τους περισσότερους υποψήφιους ανά αγγελία στο LinkedIn τον Φεβρουάριο.
Αυτό συμπέρανε η εταιρεία δημιουργίας βιογραφικών στο διαδίκτυο, Resume.io, η οποία εξέτασε 130 πόλεις σε όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ.
Η ανάδειξη του Κατάρ στην κορυφή με τις πιο περιζήτητες χώρες για εργασία είναι πολύ πιθανόν να σχετίζεται με τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου πέρυσι, εκτιμούν οι ειδικοί. Από το 2010, η χώρα έχει διαθέσει περισσότερα από 250 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή σχεδόν 100 νέων ξενοδοχείων, την επέκταση του λιμανιού και του αεροδρομίου της και την αναμόρφωση του οδικού δικτύου της.
Αν και το Κατάρ δέχθηκε δριμεία κριτική κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τη μεταχείριση των μεταναστών εργαζομένων, φαίνεται ότι δεν επλήγη ως πόλος έλξης για όσους αναζητούν εργασία. Η μέση θέση εργασίας εκεί συγκέντρωσε 399 αιτούντες τον Φεβρουάριο, δείχνει η έρευνα που έκανε η Resume.io. Το Κατάρ καθιέρωσε έναν καθολικό κατώτατο μισθό κάτω από τις αντιδράσεις στη διάρκεια του Κυπέλλου και αφήνει αφορολόγητο το ατομικό εισόδημα, καθιστώντας το ένα σχετικά προσοδοφόρο μέρος για εργασία.
Οι εργαζόμενοι στο Ντουμπάι και στο Άμπου Ντάμπι, που είναι επίσης από τις πιο ανταγωνιστικές αγορές εργασίας, δεν πληρώνουν φόρο εισοδήματος. Ορισμένες θέσεις που οδηγούν την αγορά εργασίας μετά την πανδημία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα περιλαμβάνουν εξειδικευμένο προσωπικό στις υπηρεσίες υγείας και freelance απασχόληση σε ψηφιακές εφαρμογές, σύμφωνα με στοιχεία του LinkedIn.
Οι πόλεις με την υψηλότερη κατάταξη στις ΗΠΑ βρίσκονται και οι δύο στη βόρεια Καλιφόρνια. Το Σαν Χοσέ, η καρδιά της Silicon Valley, είχε 108 αιτούντες ανά αγγελία εργασίας στο LinkedIn τον Φεβρουάριο, ενώ το Σαν Φρανσίσκο είχε 92 αιτούντες, σύμφωνα με το Resume.io. Και οι δύο πόλεις έχουν σχετικά υψηλούς μέσους μισθούς, αλλά και από τα υψηλότερα κόστη ζωής στον κόσμο.