Αγωγή ύψους 750 εκατ. δολαρίων κατέθεσαν εναντίον του Τράβις Σκοτ και του Drake οι οικογένειες των θυμάτων του Φεστιβάλ Astroworld.

Αρχικά, την μήνυση εναντίον των 2 ράπερς κατέθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου 21χρονου Άξελ Ακόστα, όμως τελικά οι οικογένειες και των υπόλοιπων 9 θυμάτων προχώρησαν στην ίδια ενέργεια.

Συνολικά 10 άνθρωποι από το κοινό ποδοπατήθηκαν και έχασαν τελικά την ζωή τους κατά την διάρκεια της εμφάνισης του Τράβις Σκοτ.

Στην καταγγελία που έκανε η οικογένεια του Άξελ Ακόστα, αναφέρεται: «Όταν ο Άξελ κατέρρευσε, ποδοπατήθηκε από εκείνους που προσπαθούσαν να μην συντριβούν με τους υπόλοιπους. Καθώς βρισκόταν κάτω και αργοπέθαινε, η μουσική συνέχισε να ακούγεται για σχεδόν σαράντα λεπτά. Ο Άξελ λάτρευε τον Τράβις Σκοτ και άλλους ερμηνευτές του AstroWorld, όμως το συναίσθημα σίγουρα δεν είναι αμοιβαίο. Οι υποστηρικτές, οι διοργανωτές και οι χορηγοί δεν ενδιαφέρθηκαν αρκετά για τον Άξελ και τους άλλους παρευρισκόμενους, ώστε να κάνουν έστω την ελάχιστη προσπάθεια να τους κρατήσουν ασφαλείς».

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, που αναφέρονται στην αγωγή είναι και οι εταιρείες παραγωγής των καλλιτεχνών, καθώς και κάποιοι χορηγοί του Astroworld. Κάποιες από αυτές είναι η Apple Music, η Live Nation, η εταιρεία Tri Star Sports & Entertainment Group και η δισκογραφική εταιρεία Epic Records..