Σοκ στην ΑΕΚ με τον τραυματισμό του Σέρχιο Αραούχο αφού κατά τη διάρκεια του χειρουργείου διαπιστώθηκε / επιβεβαιώθηκε πως υπήρχε πρόβλημα και στον οπίσθιο χιαστό –εκτός από τον έσω μηνίσκο– έτσι τού έγινε ταυτόχρονα επεμβατική διαδικασία και εκεί!

Σε… ελεύθερη μετάφραση και εφόσον πάει καλά η αποθεραπεία του Αργεντινού επιθετικού, υπολογίζεται πως θα επιστρέψει… καλό Οκτώβρη (με την πρώτη παρέλαση)!

Στο διά ταύτα: Η ΑΕΚ θα χάσει τον αρχηγό / ηγέτη της και εκ των κορυφαίων παικτών της την φετινή σεζόν (ήταν μέσα στους πρώτους σε όλες σχεδόν τις στατιστικές κατηγορίες) όχι μόνο για το υπόλοιπο των play offs αλλά τόσο στην καλοκαιρινή προετοιμασία όσο και στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν (το πρώτο δίμηνο)!


Τεράστια αγωνιστική απώλεια του Αραούχο, που μάλιστα σε μεγάλο βαθμό θα αλλάξει και τα καλοκαιρινά μεταγραφικά πλάνα της ΑΕΚ. Στο σύστημα του Αλμέιδα και στη νέα θέση που χρησιμοποίησε τον Αραούχο, από το υπάρχον ρόστερ μπορούν να ανταποκριθούν ο Πινέδα και ο Τσούμπερ! Μόνο που ο Μεξικάνος είναι δανεικός από τη Θέλτα και όσο κι αν προσπαθήσει η ΑΕΚ εφόσον δεν τα «σκάσει» χοντρά (πάνω από 5 εκατομμύρια), δεν θα μπορεί να τον έχει και την επόμενη σεζόν.

Κάτι που αυτομάτως σημαίνει πως η ΑΕΚ για την επίθεσή της του χρόνου θα πρέπει να κινηθεί όχι μόνο για «αντί – Πινέδα» αλλά πλέον και για «αντί – Αραούχο»! Συν για φουνταριστό, μπακ απ του Λιβάι Γκαρσία, με διαφορετικά χαρακτηριστικά από του Φαν Φέερτ και κυρίως που θα μπορεί να εμπιστευθεί ο Αλμέιδα συγκριτικά με τον Ολλανδό (που δεν πολύ εμπιστεύεται)!

Κοινώς η ΑΕΚ που προ τραυματισμού Αραούχο θα πήγαινε για… 1.5 μεταγραφή στις δύο θέσεις τις επίθεσης, τώρα είναι αναγκασμένης να πάει για 3!


Η στήλη πάντως έμαθε και κάτι άλλο, σχετικά με την τραυματισμό του Αραούχο. Στην ΑΕΚ εξαρχής ήταν… υποψιασμένοι πως πρόκειται για σοβαρή ζημιά (χτύπησε στο ματς με τον Άρη, που επιδεινώθηκε λόγω… αυταπάρνησης αφού δεν βγήκε αλλά συνέχισε να αγωνίζεται), άσχετα αν προς τα έξω δεν έβγαινε τέτοια ανησυχία. Μιλούσαν όμως, για 3 με 4 μήνες…

Μάλιστα ο Αραούχο θέλησε να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες να μην έμπαινε στο χειρουργείο, αν μπορούσε να βοηθήσει σε κάποια ματς ως το τέλος της σεζόν. Για αυτό, άλλωστε, πήγε και στην Ισπανία, σε δικούς του γιατρούς που του το απέκλεισαν και τον οδήγησαν άμεσα σε επέμβαση. Εκεί, λοιπόν, φάνηκε και η μεγαλύτερη ζημιά που έπαθε….

Ο Αραούχο μπορεί να κτύπησε και να χειρουργήθηκε στο αριστερό γόνατο αλλά το προηγούμενο διάστημα έπαιζε με ενοχλήσεις και στο δεξί γόνατο, δεχόμενος πολύ μεγάλη καταπόνηση κι αρνούμενος να καθίσει στα πιτς.

Επίσης, έχει κάνει μια υπερβατική σεζόν για τα κυβικά του –από πλευράς εντάσεων και τριβών σε αγώνες και προπονήσεις– με αποτέλεσμα στο τέλος να μην αντέξει. Λεπτομέρεια: Ο Αραούχο είναι μακράν ο πρώτος στα κερδισμένα φάουλ, στα φάουλ που κάνει αλλά και στο επιθετικό press & repress.


Ο Άρης θα ολοκληρώσει τα paly offs με τον Απόστολο Τερζή στον πάγκο αλλά ήδη υπάρχει short list με ονόματα υποψηφίων για να τον αναλάβουν από τον επόμενο μήνα και να προχωρήσουν μαζί με τον Καρυπίδη και τον Κροάτη αθλητικό διευθυντή Ρόμπερτ Παλίκουτσα τον σχεδιασμό της νέας ομάδας.

Στην στήλη έφτασε η πληροφορία –από… χέρι– πως βασικός υποψήφιος για να αναλάβει τον Άρη είναι ένας Βούλγαρος! Και συγκεκριμένα, ο Στάνιμιρ Στοΐλοφ! Μέχρι πριν δύο εβδομάδες, ήταν στον πάγκο της Λέφσκι Σόφιας, από την οποία παραιτήθηκε στις 8 Απριλίου αφού πλέον η ομάδα είχε μείνει εκτός στόχων. Στην Βουλγαρία λένε πως το έκανε και για να… αφιερωθεί στον Άρη!

Ο Στοΐλοφ έχει διατελέσει δις εκλέκτορας στην Εθνική Βουλγαρίας αλλά και στην Εθνική Καζακστάν ενώ ήταν ο δημιουργός της καλής ομάδας της Αστάνα (έμεινε μία τετραετία κι αφού προηγουμένως πέρασε από τους πάγκους των Πλόντβεβ, Ανόρθωσης και Λίτεξ)…


Η ανανέωση του Νέλσον Ολιβέιρα στον ΠΑΟΚ έχει «παγώσει» και μετατεθεί μετά το πέρας των play offs και του τελικού του Κυπέλλου. Με τις πιθανότητες να είναι 50 – 50 και βασικά απόφαση του Ιβάν Σαββίδη.

Αυτό δεν σημαίνει πως το μεγάλο ισπανικό Γραφείο που εκπροσωπεί τον Ολιβέιρα, δηλαδή η Promoesport, κάθεται με… σταυρωμένα χέρια, περιμένοντας την απόφαση/πρόταση του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ

Η στήλη έμαθε πως ο Ολιβέιρα ως ελεύθερος και με κασέ 1.000.000 ετησίως έχει προταθεί και στον Παναθηναϊκό! Βλέπετε η Promoesport έχει πολύ καλή επαφή και σχέση με Παναθηναϊκό και Γιοβάνοβιτς (ανανέωσε πρόσφατα τον Ρούμπεν Πέρεθ).

Για να ασχοληθεί όμως, ο Παναθηναϊκός με την υπόθεση Ολιβέιρα –παρότι ο Πορτογάλος αρέσει στον Γιοβάνοβιτς– θα πρέπει να πουληθεί ένας εκ τον Σπόραρ (μόλις το περασμένο καλοκαίρι δαπανήθηκαν 3.500.000 για την αγορά του) ή Ιωαννίδη (είναι έτοιμο το νέο του συμβόλαιο, με τριπλασιασμό των αποδοχών του). Δύσκολο, πολύ δύσκολο…


Έπρεπε να δώσει μία συνέντευξη ο Σεντρίκ Μπακαμπού την προηγούμενη εβδομάδα, για να πληροφορηθούμε πως το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται τον Ιούνιο και όχι το καλοκαίρι του 2025.

Θυμίζω πως ο Γάλλο – Κονγκολέζος φορ υπέγραψε ως ελεύθερος από τη Μαρσέιγ στους «ερυθρόλευκους», στις 15 του περασμένου Σεπτέμβρη. Τότε που στο ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας υπήρχαν ήδη άλλοι 3 φορ (Ελ Αραμπί, Αμπουμπακάρ Καμαρά και Ουί Τζο Χουάνγκ)…

Γιατί, λοιπόν, ο Ολυμπιακός δεν υπέγραψε 2ετές ή 3ετές συμβόλαιο με τον Μπακαμπού; Προφανώς και η απάντηση δεν είναι τόσο απλή, μάλλον σύνθετη. Ασφαλώς έπαιξε ρόλο και η επιθυμία του ίδιου να μην δεσμευτεί με πάνω από χρόνο αφού ήθελε να δει αν θα προσαρμοστεί και θα του άρεσε / θα τον κάλυπτε ο Ολυμπιακός και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Η Stellar – εκ των κορυφαίων μανατζερικών Γραφείων – έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να έρθει ο Μπακαμπού στον Ολυμπιακό ενώ προφανώς και οι Πειραιώτες δεν θέλησαν να πιέσουν περισσότερο για παραπάνω χρόνια συμφωνίας με έναν 32χρόνο φορ που έτσι κι αλλιώς είχε πολύ υψηλά συμβόλαια (σε σύγκριση με αυτό που ήρθε στην Ελλάδα) σε Κίνα αλλά και Μαρσέιγ…


Το καλό για Ολυμπιακό είναι πως ο Μπακαμπού βγήκε στο 100% (ο μοναδικός από τους 4 φορ, αν βάλουμε και τον Ελ Αραμπί που ανανέωσε το περασμένο καλοκαίρι αλλά έχει φοβερά up & down), είναι ο πρώτος σκόρερ των «ερυθρόλευκων» και θέλει να παραμένει. Όπως ασφαλώς θέλει να τον κρατήσει και ο Ολυμπιακός.

Οπότε είναι πλέον θέμα διαπραγμάτευσης, με τον Μπακαμπού λογικά να ζητάει το συμβόλαιο που έχει και ο Ελ Αραμπί στην ομάδα. Ο… κίνδυνος στην περίπτωσή του έχει να κάνει αν εμφανιστούν μνηστήρες για τον Μπακαμπού κι από κορυφαία πρωταθλήματα…

Διαβάστε ακόμη: