Μπορεί να έχει κλείσει πλέον τα 35του χρόνια, να προέρχεται από μια σεζόν με χιαστό στην πρωταθλήτρια Τουρκίας Τράμπζονσπορ, η οποία τον άφησε 206 ημέρες στα πιτς αλλά ακόμη και έτσι ο Ζερβινιό αποτελεί μεταγραφική βόμβα για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου (ενεργοποίησε ο Καρυπίδης για Άρη, αν κι ακόμη δεν έχουν πέσει οι υπογραφές).

Ο διεθνής Ιβοριανός (88 συμμετοχές/23 γκολ) ακραίος επιθετικός πήγε το περασμένο καλοκαίρι στην ομάδα των Μπακασέτα – Σιώπη με ένα 2ετες συμβόλαιο που θα του απέφερε συνολικά 2.150.000 τον χρόνο. Συγκεκριμένα, οι καθαρές αποδοχές του ήταν 1,5 εκατομμύριο συν 650.000 ευρώ το (ετήσιο) bonus signing. Την προηγούμενη 3ετία ήταν στην Πάρμα χωρίς να βγάλει τραυματισμούς, συμπαίκτης την τελευταία της σεζόν στην Serie A με τους Βασίλη Ζαγαρίτη, Κούρτιτς…

Ο Ζερβινιό ξεκίνησε βασικός τον περασμένο Αύγουστο στα 4 ευρωπαϊκά ματς της Τράμπζονσπορ ενώ στο επόμενο 2μηνο έκανε άλλες 9 συμμετοχές στο τουρκικό πρωτάθλημα (στα 5 ήταν στην αρχική ενδεκάδα) ενώ ενδιάμεσα έμεινε εκτός 15 ημέρες λόγω θλάσης.

Για να έρθει αρχές Νοεμβρίου ο σοβαρός τραυματισμός του κι από τότε δεν ξανάπαιξε. Μάλιστα τον Γενάρη το τουρκικό κλαμπ, με την σύμφωνη γνώμη του Ιβοριανού, έβαλε σε αναστολή το συμβόλαιο του για 6 μήνες για να αδειάσει μια θέση ξένου στο ρόστερ της (κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και η Γαλατά με τον Ομάρ).

Η Τράμπζονσπορ θέλει να του λύσει το συμβόλαιο και για να απαλλαγεί είναι διατεθειμένη να του πληρώσει ακόμη και το 65% που αυτό προβλέπει για την δεύτερη χρονιά τους στους πρωταθλητές Τουρκίας. Κάτι που σημαίνει πως στον Άρη ο Ζερβινιό έρχεται για ένα χρόνο με αποδοχές κοντά στις 480.000 ευρώ!


Ιδιαίτερη ενεργή τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δρώμενα εμφανίζεται αυτό το καλοκαίρι η μεγάλη ισπανική εταιρία Promoesport του Ρόδρι Μπάστερ. Μιλάμε για ένα Γραφείο κολοσσό, που “στεγάζει” 40 ατζέντηδες από όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα εδώ και λίγους μήνες έχει… υπογράψει συνεργασία με τον Ζήση Βρύζα, που ουσιαστικά είναι ο δικός της πράκτορας στα μέρη μας.

Η Promoesport ήταν πίσω από το deal του Φράν Βέλεθ απο τον Παναθηναϊκό στην Αλ Φατέχ του Δώνη, έφερε τον Μπράντον Τόμας στον ΠΑΟΚ και προσπάθησε να περάσει τον στόπερ Φάλι στην ΑΕΚ, τον επίσης στόπερ Φεντάλ στον Παναθηναϊκό αλλά και τον μέσο Πόνς στον Άρη…

Στη στήλη πάντως έφτασε η πληροφορία πως ελληνική Μπιγκφοράτη ομάδα…ζαχαρώνει έναν άλλον πελάτη της Promoesport και συγκεκριμένα προβεβλημένο επιθετικό που αγωνίζεται στην Κάντιθ και τελειώνει το συμβόλαιο του σε ένα χρόνο!

Ο λόγος για τον 29χρονο Αντονι Λοσάνο (Choco), διεθνή με την Ονδούρα (38 συμμέτοχές/9γκολ), που την περασμένη σεζόν κατέγραψε 31 ματς ( 7 γκολ) στην Πριμέρα Ντβιζιόν…


Επιτέλους, down deal στο μεταγραφικό σήριαλ Νάρει για τον ΠΑΟΚ! Μιλάμε για παζάρια που κράτησαν πάνω από μήνα και για ποσά από 1.100.000 που πρόσφερε αρχικά ο “δικέφαλος” με 2.000.000 ευρώ που ζητούσε η Φορτούνα Ντυσελντορφ!

Ο 27χρονος Γερμανός εξτρέμ, με τα 2.000.000 σημερινή χρηματιστηριακή αξία, ήταν εξ αρχής ο βασικός στόχος των Μπότο -Λουτσέσκου. Μόνο που ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής στην περίπτωση του έκανε… ανατολίτικο παζάρι και δεν αποδείχθηκε εξίσου …λάρτζ όπως με προηγούμενες υποθέσεις που της ντίλαρε κοντα στο 1,8 εκατομμύρια (Κοτάρσκι, Κουαλιάτα).

Ο ομόλογός του στην Φορτούνα, ο έμπειρος Κλάους Άλοφς, γνωρίζοντας το πλαφόν στις αγορές του ΠΑΟΚ αποδείχτηκε σκληρός διαπραγματευτής. Είχε πάρει άλλωστε και τις… πληροφορίες του από Ελλάδα μεριά, για το τι παίζει στον ΠΑΟΚ αλλά και πως θέλουν πολύ τον Νάρει, χωρίς να υπάρχει άλλη δουλεμένη εναλλακτική του, για αυτό και ανα 10ημερο έπεφτε κατά…100 χιλιάρικα!

Ο Άλοφς έπεσε στο 1.700.000 για τον Νάρει αλλά δεν πήγαινε με τίποτα παρακάτω, παρότι ο Μπότο είχε βάλει στο παιχνίδι και τον άσο με τους εκπροσώπους του να πιέζουν. Μέχρι και σε φιλικό της Φορτούνα αρνήθηκε να παίξει επειδή ήθελε μεταγραφή ενώ πήγε και έπιασε τον προπονητή του και του είπε πως θέλει να παίξει για τον ΠΑΟΚ την επόμενη σεζόν και έτσι να μην τον υπολογίζουν!

Το καλό… ρητορικό ερώτημα είναι γιατί ο Ζοσέ Μπότο παζάρεψε τόσο καιρό 200 και 300 χιλιάρικα, για έναν παίκτη που ήταν βασικός στόχος του ΠΑΟΚ, σε μια θέση και με τα χαρακτηριστικά του Νάρει, που ο κόουτς Λουτσέσκου ζητούσε προσθήκη από τον…Ιούνιο!

Η απάντηση είναι λόγω… πολιτικής! Ο Μπότο έκρινε πως ο Νάρει δεν έχει ουσιαστικά μεταπωλητική αξία, δεν στοίχισε πέρσι τίποτα στην Φορτούνα ενώ το επόμενο καλοκαίρι μένει ελεύθερος και το transfer fee για παίκτη της Τσβαιτελιγκα που δεν έχει πρόταση από άλλη γερμανική ομάδα δεν θα μπορούσε να είναι πολύ πάνω από το εκατομμύριο. Άλλωστε όταν είχε κάνει το ξεπέταγμά του ο Νάρει, πριν από κάποια χρόνια, το Αμβούργο είχε δώσει 1.700.000 για να τον αγοράσει (το 2018)…


Τελικά το deal για τον Νάρει έκλεισε στο 1.400.000 ευρώ. Σε αυτό το ποσό συμφώνησαν οι Μπότο – Αλοφς, για τα λεφτά που θα εισπράξει η Φορτουνα Ντυσελντορφ. Συν 200.000 ευρώ μελλοντικά ως μπόνους στόχων…

Το συμβόλαιο του Νάρει στον ΠΑΟΚ, σε καθαρές αποδοχές δεν θα ξεπερνάει τις 600.000 ευρώ ενώ ο παίκτης έχει κάνει κανονικά προετοιμασία με την Φορτούνα, οπότε με το που τεθεί στην διάθεση του Λουτσέσκου θα υπολογίζεται κανονικά για τα ευρωπαϊκά ματς με την Λέφσκι.

Για την… μανατζερική ενημέρωσή σας, το γερμανικό Γραφείο που έχει τον Νάρει είναι το ίδιο που έχει… τρελάνει τον Παναθηναϊκό και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς με την “σκληρή” γραμμή που κρατάει εδώ και 1,5 μήνα στην διαπραγμάτευση για τον ελεύθερο Αυστριακό μέσο Αλεσάντρο Σέπφ.

Οι δυο παίκτες, Νάρει και Σεπφ είναι ομόσταβλοι. Και για τον δεύτερο η EMG Μundial από τον Παναθηναϊκό εκτός από 600.000 ευρώ συμβόλαιο το χρόνο, απαιτεί και σοβαρό μπόνους υπογραφής!


Ο Σαμουέλ Καστεγέχιο είναι η πρώτη μεταγραφή του κόουτς Γκατούζο στην Βαλένθια. Πήγε ως ελεύθερος από την Μίλαν, στην οποία είχε στοιχίσει 21.500.000 ευρώ αγορά από την Βιγιαρεάλ το 2018.

Ο 27χρονος εξτρέμ έκλεισε την Τρίτη (12/7) στην Βαλένθια κι αφού πρώτα έλυσε το συμβόλαιό του/ αποζημιώθηκε από τους πρωταθλητές Ιταλίας. Για την ιστορία είναι πελάτης της μεγάλης αγγλικής μανατζερική εταιρίας Stellar…

Γιατί ασχολούμαι σήμερα με τον Καστεγέχιο και την μεταγραφή του στην Βαλένθια;

Επειδή τον Ιούνιο έπαιξε δυνατά – κι ας μην γράφτηκε ποτέ το όνομα του – για την ΑΕΚ! Στους “κιτρινόμαυρους” προτάθηκε επειδή ήταν δεδομένο πως θα έφευγε ως ελεύθερος από την Μίλαν, τους απασχόλησε/ το “έψαξαν” αλλά το κόστος θα ήταν πολύ μεγάλο και έτσι δεν προχώρησαν. Για έναν παίκτη μάλιστα στην θέση που υπάρχει ο Λιβάι Γκαρσία στην ομάδα!