Στην ΑΕΚ λένε πως έχουν εστιάσει στον…Πινέδα και την μεταγραφή στόπερ. Και επικοινωνιακά εμφανίζονται οι “κιτρινόμαυροι” να δουλεύουν ολημερίς και ολονυχτίς για τον εκλεκτό του Αλμέϊδα στο κέντρο της άμυνας , όπως και για τον (γενικότερα) Νο1 καλοκαιρινό μεταγραφικό στόχο του Αργεντινού κόουτς, τον Μεξικάνο μεσοεπιθετικό της Θέλτα. Αποτελέσματα όμως, δεν βλέπουμε ακόμη…

Επίσης, αυτό που δεν λένε στην ΑΕΚ είναι ο τι ψάχνουν παίκτες και σε άλλες, αρκετές, θέσεις, όπου επίσης υπάρχει … καθυστέρηση. Όπως του εξτρέμ, του δεύτερου σέντερ μπακ, του αριστερού μπακ αλλά κυρίως του σέντερ φορ. Κι αυτό αφού με τον Ανσαριφάρντ εκτός πλάνων και ομάδας, ο μοναδικός στράικερ στο ρόστερ είναι ο Αραούχο (δεν μετράω τον πιτσιρικά Κοσίδη)!!

Θυμίζω πως η ΑΕΚ των Παπαδημητριου – Κονέ/Γιαννίκη απο τον Νοεμβριο έψαχνε μέσο και έφτασε τελευταία ημέρα του Γενάρη να πάρει (για να πάρει) τον Φράντσον. Έτσι και τώρα, παρότι άλλαξαν τα πρόσωπα – Κουχάρσκι – Μπρούνο Αλβες/Αλμέιδα – ψάχνει απο τον Απρίλιο δυο στόπερ αλλά πέρασε το πρώτο 10ημερο του Ιουλίου κι ακόμη να βρεθεί τουλάχιστον ο ένας στόπερ. Για να μην πούμε και για τον φόρ, που επίσης αποτελεί προτεραιότητα και μεγάλη ανάγκη…


Ο Γέφερσον Σοτέλδο, ο …κοντορεβιθούλης “El Mago” της Βενεζουέλας, είναι 110% επιλογή Ζοσέ Μπότο στον ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής τον έχει στην ατζέντα του απο τότε που έκανε σκάουτινγκ για την Σαχτάρ και ο ύψους 1,60 μεσοεπιθετικός αγωνιζόταν στην βραζιλιάνικη Σάντος.

Η στήλη το ξεκαθαρίζει αυτό γιατί στα ελληνικά ΜΜΕ έχει… περάσει/επικοινωνηθεί πως ο Σοτέλδο ειναι “πουλέν” του Ραζβάν Λουτσέσκου. Με το… επιχείρημα πως τον ήθελε και όταν ήταν προπονητής στην Αλ Αχλί. Η αλήθεια όμως, είναι πως ο Σοτέλδο είχε προταθεί στο κλαμπ του Ριάντ. Κάτι που είναι πολύ διαφορετικό…

Ο Λουτσέσκου έδωσε την έγκρισή του για την μεταγραφή του Ζεφερσον Σοτέλδο αλλά με… επιφυλάξεις και με έναν όρο: να ανανεωθεί πρώτα το συμβόλαιο του Μπίσεσβαρ και να μην γίνει οτι με τον… Κρέσπο. Κι αυτό όντως συνέβη, ο Ρουμάνος κράτησε τον αγαπημένο του “Μπίσε” στην Τούμπα και για την σεζόν 2022-23…

Ο χρηματιστηριακής αξίας 7.000.000 ευρώ Βενεζουελάνος είναι δημοφιλής στους οπαδούς της Τίγκρες αλλά… στράβωσε μαζί του και δεν τον θέλει ο Μεξικάνος κόουτς Μιγκέλ Ερέρα! Ο λόγος; Τα… νυχτοπερπατήματα και η απειθαρχία του Σοτέλδο. Μόνο που αυτά πλέον τα γνωρίζουν και στην Τούμπα…


Η ΑΕΚ πήρε διεθνή Δανό ποδοσφαιριστή, τον 29χρονο Γένς Γιόνσον. Μπορεί όμως, να τους κάνει… δυο αφού κοιτάει και στόπερ απο το πρωτάθλημα Δανίας, που ανήκει στην κορυφαία ομάδα της χώρας, την Κοπεγχάγη!

Ο λόγος για τον Νικολάι Μπόϊλεσεν, αριστεροπόδαρο στόπερ, 30 Μαΐων και ύψους 1,86, προϊόν της σχολής Άγιαξ, που κάνει παιχνίδι από πίσω, κανονικό “κομπιούτερ”, ο οποίος την τελευταία 6ετία αποτελεί βασικό στέλεχος της Κοπεγχάγης!

Ο Μπόϊλεσεν με σημερινή χρηματιστηριακή αξία 1.000.000 ερώ, είναι 22 φορές διεθνής με την Εθνική Δανίας ενώ αγωνίζεται και ως αριστερός μπακ. Έχει συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο με την Κοπεγχάγη, που σίγουρα θα ζητούσε αποζημίωση για την παραχωρησή του.

Πόσο μάλλον απο την ΑΕΚ, στην οποία τον Σεπτέμβριο του 2020 της είχε σκάσει 900.000 ευρώ για την αγορά του Μάριο Οικονόμου (αναπληρωματικός του Μπόϊλεσεν στην Κοπεγχάγη)!

Σύμφωνα με την ενημερωμένη πιάτσα αgents ο Μπόϊλεσεν είναι μια από τις περιπτώσεις (μη ελεύθερου) στόπερ που εδώ και ένα μήνα παλεύουν στην ΑΕΚ…


Ο Φεντερίκο Μακέντα μετά απο 4 χρόνια στην Ελλάδα, παίζοντας στον Παναθηναϊκό και μένοντας στην αγαπημένη του Γλυφάδα, θα μετακομίσει – οπως φαίνεται – στην Άγκυρα, παίρνοντας μεταγραφή στην Ανκαραγκουτσού που επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία της Τουρκίας!

Πως όμως, ένας κοσμοπολίτης όπως ο Ιταλός επιθετικός, που είχε απορρίψει στο παρελθόν να ζήσει στο Λουντογκόρετς ή στο Βελιγράδι, δέχτηκε να πάει στην βάθη της Ασίας και στην τουρκική πρωτεύουσα; Μίλησε το χρήμα!

Ο Μακέντα είχε βάλει πλαφόν το 1.000.000 καθαρά το χρόνο για να αποχωρήσει απο τον Παναθηναϊκό. Στον οποίο θα έμπαινε στο τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και θα του απέφερε 700.000 ευρώ. Με ένα εκατομμύριο πήγαινε οπουδήποτε (για Αραβία ξεκινούσε απο το 1.500.000).

Η Ανκαραγκουτσού, λοιπόν, που του έδινε 800 χιλιάρικα, έφτασε σήμερα (Δευτέρα) να του προσφέρει συμβόλαιο με ετήσιες καθαρές αποδοχές 900.000 ευρώ συν μπόνους παραμονής και εξόδου στην Ευρώπη (με ένα απο τα δυο πιάνει το εκατομμύριο)

Μέτρησε υπέρ της πως πρόσφατα είχε συμφωνησει με έναν πρώην αστέρα των Ρεάλ και Παρί, τον Ισπανό επιθετικό Χεσέ,όπως και το ο τι στην Ανγκαραγκουτσου ο Μακέντα θα συναντήσει ξανά τους φίλους (πρώην συμπαίκτες του) Χατζηγιοβάνη και Ζαχίντ!!

Στις… λεπτομέρειες σημαντικό ρόλο έπαιξε τόσο η προμήθεια που θα πάρει το Γραφείο του Ραϊόλα απο την τουρκική ομάδα, plus 300.000 ευρώ. Kάτι που περιορίζε/σχεδόν μηδένιζε εξαρχής και τα χρήματα για τον Παναθηναϊκό.

Προσοχή: Ραϊόλα και ΠΑΟ είχαν συμφωνήσει εγγράφως, για την αποχώρηση του Μακέντα, πως ανάλογα με το ποσό που θα έβγαινε από την ομάδα που θα τον έπαιρνε, θα πήγαιναν συγκεκριμένα χρήματα (συντριπτικά τα περισσότερα) στον ατζέντη και τα υπόλοιπα στο “τριφύλλι”!!!

Μόνο που με την αύξηση της προσφοράς από τους Τούρκους στον Ιταλό δεν περισσεύαν χρήματα για τον Παναθηναϊκό, που θα περιοριστεί έτσι σε ένα ποσοστό μεταπώλησης. Βέβαια οι “πράσινοι” θα γλιτώσουν και το συμβόλαιο του Μακέντα, που μαζί με τους φόρους θα τους κόστιζε την νέα σεζόν plus του εκατομμυρίου