H ΑΕΚ έχασε κι από τον Άρη στο ΟΑΚΑ, συμπλήρωσε μέσα στην σεζόν 6 εντός έδρας ήττες απο ισάριθμους διαφορετικούς αντιπάλους (Ολυμπιακό/Παναιτωλικό/ΟΦΗ/Βολο/ΠΑΟΚ/ΟΦΗ) – που αποτελεί και αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της – έπεσε πλέον στην 5η θέση που την αφήνει χωρίς ευρωπαϊκό εισιτήριο ενώ στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ είναι τελευταία με 2 βαθμούς (3 ο ΠΑΣ, απο 5 Ολυμπιακός/Άρης, απο 6 ΠΑΟΚ/ΠΑΟ).

Η ΑΕΚ που ψάχνει μεγάλο προπονητή για την νέα σεζόν, που θα μπεί στην “Αγία Σοφία”, έχει για αντίπαλό της και μια τρομερή… εσωστρέφεια. Εκτός από αυτή όμως, υπάρχει και ένα αρνητικό κλίμα εξαιτίας και των παικτών, που είτε έχουν συμβόλαια (Μάνταλος, Τάνκοβιτς, Λε Ταλέκ, Σβάρνας, Χατζισαφί), είτε έχουν ανανέωση και βλέπουν/αντιλαμβάνονται πως δεν υπάρχει… μέλλον.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Αντρέ Σιμόες. Εκ των αρχηγών της ομάδας, το καλοκαίρι θα κλείσει 7ετία σε αυτή και τον Δεκέμβριο τα 33 του χρόνια, από τους λίγους που απέμειναν απο την πρωταθλήτρια ομάδα του 2018.

Εχει ανανέωση συμβολαίου κι αποτελούσε κοινό μυστικό πως το προηγούμενο διάστημα (απο τον Φεβρουάριο) έπαιζε με … πρόβλημα, συνέχεια σφίγγοντας τα δόντια, παρότι πονούσε και έπαιρνε παυσίπονα, όντας στο 70% της ετοιμότητας του. Ο Σιμόες έπαιξε για 88′ στην πρεμιέρα των πλέι οφ, με τον Παναθηναϊκό στο “Απόστολος Νικολαίδης” κι από τότε μένει εκτός αποστολών (με ΠΑΟΚ,Ολυμπιακό, Άρη)…

Οι … κακές “κιτρινόμαυρες” γλώσσες, λοιπόν, λένε πως ο Πορτογάλος μέσος όλο το προηγούμενο διάστημα ρίσκαρε και αγωνιζόταν παρά τις ενοχλήσεις που είχε, μέχρι να δει αν θα του προσφέρουν νέο συμβόλαιο. Και επειδή ,πλέον , αντιλήφθηκε πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί (να πάρει νέο συμβόλαιο απο την ΑΕΚ) προσέχει πλέον την υγεία, κοιτάει τον εαυτό του αφού το καλοκαίρι θα πρέπει να βρει ομάδα…


H θέση που περιμένει τον Φύσσα στον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου και η πιθανη έκπληξη με Ζήση Βρύζα

Ο Τάκης Φύσσας, που είναι μαζί – με τον Κώστα Κωνσταντινίδη – τεχνικός διευθυντής στην Εθνική Ελλάδας, διατηρεί πολύ καλή σχέση και τακτική επικοινωνία με τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο τελευταίος τον εκτιμάει, τον εμπιστεύεται και συχνά τον συμβουλεύεται.

Για την ακρίβεια, αυτοί που γνωρίζουν την σχέση Αλαφούζου – Φύσσα, θεωρούν δεδομένο πως ανα πάσα στιγμή, εφόσον προκύψει θέμα με την συνεργασία του Τάκη στην ΕΠΟ, μια θέση θα τον περιμένει στον Παναθηναϊκό. Θα μπορούσε άλλωστε ήδη να έχει επιστρέψει, αν δεν ανανεωνόταν το συμβόλαιό του με την Ομοσπονδία…

Πάμε και σε μια…πρόβλεψη (στηριζόμενη σε πληροφορίες και ενδείξεις) για το μέλλον, σχετικά με την Εθνική Ελλάδας και τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν πλέον σε αυτή. Αν ο Γκους Πογέτ αποτύχει και δεν πάρει την πρώτη θέση στο Νation League, πιθανότατα να μην τον δούμε να κάθεται και δεύτερη χρονιά στον πάγκο της “γαλανόλευκης”. Και μια αποτυχία του Ουρουγουανού εκλέκτορα, πιθανότατα να κοστίσει/ συμπαρασύροντας και τους Κωνσταντινίδη – Φύσσα!

Όσον αφορά στον Παναθηναϊκό, ακούγεται πως εκ των βασικών υποψηφίων για να πάρει την θέση του αθλητικού/τεχνικού διευθυντή το καλοκαίρι – εφόσον όμως, έχει παραμένει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην τεχνική ηγεσία – είναι και ο (νυν agent) Ζήσης Βρύζας.


Οι 3 Ουκρανοί παίκτες της Σαχτάρ που εξετάζονται από μεγάλη ελληνική ομάδα

Το Σάββατο στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” η Σαχτάρ Ντόνετσκ έδωσε ένα ιστορικό φιλικό αγώνα, φιλοξενούμενη του Ολυμπιακού, περνώντας σε όλο τον κόσμο(μέσω και των ξένων ΜΜΕ) ένα αντιπολεμικό μήνυμα ειρήνης, κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στην σύνθεση της Σαχτάρ ασφαλώς και δεν υπήρχε κανένας απο τους 10 ξένους (οι 8 είναι Βραζιλιάνοι )ακριβοπληρωμενους παίκτες της. Αγωνίστηκαν μόνο Ουκρανοί κι ανάμεσά τους ο Κονόπλια!

Γιατί η στήλη μνημονεύει τον 22χρονο διεθνή Ουκρανό δεξιό μπακ, ο οποίος στην …κανονική Σαχτάρ ήταν μπακ του Βραζιλιάνου Ντόντο (με 20.000.000 ευρώ χρηματιστηριακή αξία); Ο Κονόπλια μένει ελεύθερος, ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του τον Ιούνιο και πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στην ομάδα της χώρας του, ακόμη κι αν τελειώσει ο πόλεμος.

Η χρηματιστηριακή αξία του Κονόπλια είναι 2.500.000 ευρώ ενώ θεωρείται μπακ με προσόντα και προοπτική. Και όπως μεταφέρθηκε στην στήλη υπάρχει και σοβαρό… Σουπερλιγκάτο ενδιαφέρον για την περίπτωσή του.Συγκεκριμένα, από ομάδα της ελληνικής Big 4. Χωρίς να διαρρέει κάτι περισσότερο αφού είναι μια υπόθεση με αρκετά… ευαίσθητες ισορροπίες.

Εμείς το αναφέρουμε και δεν το προχωράμε περισσότερο για Κονοπλια. Μαζί με την πληροφορία πως υπάρχουν ακόμη δυο Ουκρανοί παίκτες της Σαχτάρ, ο 22χρονος εξτρέμ Μουντρίκ και ο 24χρονος διεθνής αριστερός μπακ Κορνιένκο που επίσης είναι δυο περιπτώσεις που έχουν τεθεί στα υπόψιν μεγάλης ελληνικής ομάδας. Με την διαφορά πως ο Κονόπλια μένει ελεύθερος ενώ Κορνιένκο και Μουντρίκ έχουν συμβόλαια με την Σαχταρ (ως το 2025 και το 2026 αντίστοιχα).