Για μία ακόμη χρονιά, το πρόγραμμα «Αγαπώ τον αθλητισμό – Kids’ athletics» άρχισε στο Παναθηναϊκό Στάδιο υπό την επίβλεψη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.) και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το 109ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών «Οδυσσέας Ελύτης» «άνοιξε» την αυλαία της εφετινής περιόδου και τα παιδιά έμειναν πολύ ευχαριστημένα από τη μοναδική εμπειρία που βίωσαν.

Το «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kids’ Athletics» υλοποιείται από το 2010 και σκοπός του, είναι να φέρει τους μαθητές και τις μαθήτριες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κοντά στον αθλητισμό και το «ευ αγωνίζεσθαι», μέσω της βιωματικής μάθησης.

Παράλληλα, τα παιδιά γνωρίζουν την ιστορία του εμβληματικού Παναθηναϊκού Σταδίου, όπου αναβίωσαν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες και επισκέπτονται την αίθουσα με τις δάδες και τις αφίσες των Ολυμπιακών Αγώνων.

Συνολικά, 230.980 μαθητές και μαθήτριες από 2.831 σχολεία ανά την Ελλάδα έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα από το 2010 έως σήμερα, το οποίο είναι ένα από τα πλέον αγαπητά και δημοφιλή προγράμματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και διεξάγεται με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου».

Διαβάστε ακόμη: