search

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνονται οι αναχρηματοδοτήσεις των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ

Οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια για αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3% την εβδομάδα και ήταν 40% χαμηλότερες από την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο.

usmortgages

Τα χαμηλότερα επιτόκια στεγαστικών δανείων οδηγούν ορισμένους από τους σημερινούς ιδιοκτήτες ακινήτων στις ΗΠΑ πίσω στην αγορά αναχρηματοδότησης. Ωστόσο αυτή η τάση δεν είναι αρκετή ώστε να αντισταθμίσει την πτώση της ζήτησης από τους νέους αγοραστές κατοικιών.

Ο όγκος αιτήσεων για στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 1,9% την περασμένη εβδομάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη της Ένωσης Τραπεζιτών Υποθηκών (Mortgage Bankers Association). Το μέσο επιτόκιο συμβολαίου για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30ετίας με συμμορφούμενα υπόλοιπα δανείων ($647.200 ή λιγότερο) μειώθηκε στο 6,41% από 6,49%.

Με το ποσοστό σε μονάδες να μειώνεται στο 0,63 από 0,68 (συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας προέλευσης) για δάνεια με προκαταβολές της τάξεως του 20% επί του ποσού αγοράς του σπιτιού. Αυτό είναι 73 μονάδες βάσης χαμηλότερο από ό,τι πριν από έναν μήνα, αλλά εξακολουθεί να είναι πάνω από τρεις πλήρεις ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από ό,τι ένα χρόνο πριν.

Οι αιτήσεις για αναχρηματοδότηση στεγαστικού δανείου αυξήθηκαν κατά 5% για την εβδομάδα, αλλά παρέμειναν κατά 86% χαμηλότερες από την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο. Υπάρχουν ακόμη λίγοι πολύτιμοι τρέχοντες δανειολήπτες που μπορούν να επωφεληθούν από μια αναχρηματοδότηση με τα σημερινά υψηλότερα επιτόκια.

Το μερίδιο αναχρηματοδότησης της δραστηριότητας που αφορά σε στεγαστικά δάνεια αυξήθηκε στο 28,7% των συνολικών αιτήσεων από 26,1% την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια για αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3% την εβδομάδα και ήταν 40% χαμηλότερες από την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο.

Το μέσο μέγεθος δανείου για αγορά κατοικιών μειώθηκε στα $387.300 – το χαμηλότερο επίπεδό του από τον Ιανουάριο του 2021.

Διαβάστε ακόμη: