Με μια σειρά μέτρων επιχειρεί να ενισχύσει το υπουργείο Πολιτισμού τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ). Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας, κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε με εκπροσώπους τους, η φετινή επιχορήγησή τους θα αυξηθεί με ποσό άνω του 14% σε σχέση με πέρσι.

Xristos_Dimas
Ο υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας

Επιπλέον, γίνεται αποδεκτό το αίτημα των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ να προβλέπεται από τη νέα προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί η απασχόληση σε αυτά επαγγελματιών ηθοποιών, ατόμων δηλαδή που έχουν αποφοιτήσει από Δραματική Σχολή αναγνωρισμένη από το ΥΠΠΟ ή μελών του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών.

Στο μεταξύ, η ύπαρξη καλλιτεχνικού διευθυντή θα αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση κάθε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ με προοπτική τριετούς θητείας η οποία θα μπορεί να ανανεώνεται για μία φορά.

«Το Υπουργείο Πολιτισμού στηρίζει τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα και τους φορείς του Πολιτισμού στην περιφέρεια. Επιδιώκουμε επίσης, εκτός της οικονομικής ενίσχυσης, την προώθηση βέλτιστων πρακτικών για την αποτελεσματικότερη και ουσιαστικότερη συνεργασία των θεατρικών οργανισμών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους αρμόδιους φορείς» σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας ενώ η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη αφού αναγνώρισε την ύπαρξη άλυτων ζητημάτων δήλωσε την πρόθεση του υπουργείου να συμβάλει ουσιαστικά στη στήριξη και την ενδυνάμωση του θεσμού σε κάθε επίπεδο.

Διαβάστε ακόμη: