Κάνετε λάθος αν νομίζετε ότι την ΔΕΗ τη χτυπούν τα συμφέροντα και οι συνδικαλιστές! Η κριτική ασκείται από σοβαροφανείς «αρθρογράφους», πασπαλισμένη από επίπλαστη εγκυρότητα, για λογαριασμό τρίτων…

Για να ξέρετε, ο μεγαλύτερος πολέμιος της ΔΕΗ, δεν είναι ούτε τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, ούτε οι επιχειρηματίες του χώρου της Ενέργειας, ούτε οι ολιγάρχες που στο μυαλό τους είχαν τον κατακερματισμό της Δημόσιας Επιχείρησης με απώτερο σκοπό να αρπάξουν τα ασημικά της!

Ούτε φυσικά οι συνδικαλιστές του χθες, οι πάσης φύσης Φωτόπουλοι και λοιπές δυνάμεις, που βίωσαν ιδίοις όμμασι την αποκαθήλωση τους στις πρόσφατες εκλογές των συνδικαλιστικών φορέων, που τάσσονται πλέον ξεκάθαρα με τον Στάση  και τη Διοίκηση της ΔΕΗ που από την απαξίωση την οδήγησε στην κυριαρχία!

Ο πιο σκληρός αντίπαλος, στην ουσία ανελέητος και κεκαλυμένα τεχνοκρατικός, βρίσκεται στον εκδοτικό – δημοσιογραφικό χώρο από όπου ασκεί σκληρή κριτική στην ΔΕΗ και τη διοίκηση της, εξ του ασφαλούς και χωρίς ρίσκο, πασπαλισμένη με δήθεν εγκυρότητα και σοβαροφάνεια που του προσδίδει το παραδοσιακό ΜΜΕ στο οποίο είναι ενταγμένος ως υψηλόβαθμος!

Σε απλά λόγια, με τις πλάτες του σοβαρού παραδοσιακού εντύπου το οποίο «χρησιμοποιεί», παίζει προσωπικά παιχνίδια, για ίδιον λογαριασμό ή για την εξυπηρέτηση τρίτων συμφερόντων με τα οποία σχετίζεται, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο!

Ποιος κορυφαίος επιχειρηματίας μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον νυν συνέταιρο του και με τα χειρότερα για τον πρώην; Η νέα εποχή και το διαζύγιο που δεν ήταν βελούδινο…

Ένα κουίζ για πολύ μυημένους, αναφορικά με τις σχέσεις που διέπουν κορυφαίους παράγοντες της επιχειρηματικής ζωής της χώρας!

Μου λένε ότι, κορυφαίος εγχώριος επιχειρηματίας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί στον τομέα δραστηριοποίησης του και σε μεγάλο βαθμό αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κλάδο που ενασχολείται – και όχι μόνο- μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον νυν συνέταιρο του, λέγοντας ότι τον στήριξε όσο κανείς και ουδέποτε παρενέβη στη διαχείριση του (τεράστιου) ομίλου, σε αντίθεση με τον πρώην συνέταιρο του για τον οποίο λέει τα…χειρότερα, καταδεικνύοντας έτσι ότι τους χωρίζουν πολλά και ότι το διαζύγιο δεν ήταν βελούδινο! Και πως οι σχέσεις πλέον που τους χαρακτηρίζουν είναι ευμετάβλητες, γεγονός που λιγότερο ή περισσότερο επιδρά στη διαμόρφωση των ισορροπιών στον χώρο και στον συσχετισμό δυνάμεων, ειδικά όσον αφορά τις πάσης φύσης συνεργασίες με τρίτους, επίσης πανίσχυρους, επιχειρηματικούς ομίλους!

Όταν η γραμμή των παραδοσιακών φύλλων συναρτάται με το ποτέ ο μεγαλοδημοσιογράφος – αρχινταραβεριτζής είδε τον Τσίπρα και πότε τον Μητσοτάκη! Το τελευταίο ραντεβού κερδίζει, εξού και η αλλαγή στάσης…

Το μείζον ζήτημα του «εγώ» των μεγαλόσχημων του Τύπου, οι οποίοι κολακεύονται όταν συναντούν τους αρχηγούς των κομμάτων, με αποτέλεσμα οι συναντήσεις να καθορίζουν τη γραμμή των έγκυρων φύλλων!

Για να καταλαβαίνετε πως λειτουργούν τα δήθεν έγκυρα και παραδοσιακά φύλλα της χώρας, όσον αφορά την γραμμή και την προσέγγιση στα πολιτικά ζητήματα, σας πληροφορώ:

Όταν ο μεγαλοδημοσιογραφος, αρχινταραβεριτζής του φύλλου συναντιέται με τον Τσίπρα, τότε το έγκριτο φύλλο αρχίζει την αποστασιοποίηση από την κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη, αλλά και την κριτική στα μεγάλα ζητήματα, με τον γνωστό πάντα τρόπο της …εγκυρότητας!

Όταν ο μεγαλοδημοσιογραφος, στη συνέχεια, συναντιέται με τον Μητσοτάκη, κολακεύεται! Θεωρεί προφανώς ότι είναι αποδεκτός από την κεντρική εξουσία, που χρόνια τώρα τον έβλεπε με μισό μάτι, για χίλιους λόγους!

Και γυρίζει την γραμμή, σταματάει τη έγκυρη σκληρή κριτική και αρχίζει να στηρίζει, διακριτικά στην αρχή και πάλι την κυβέρνηση! Άλλωστε για παραδοσιακό φύλλο πρόκειται, μην το ξεχνάτε!!!

Δύο πρώην προφυλακισμένοι επιχειρηματίες, σε άλλες εποχές έκαστος, «πλούτισαν» διά μέσω της αγοραπωλησίας και μεταφοράς πετρελαίου από την Ρωσία προς τη Δύση και την Μέση Ανατολή…

Ακολούθησαν τον σύννομο δρόμο που χάραξαν Οικονόμου, Μαρτίνος και άλλοι (πάρα) πολλοί εφοπλιστές, όψιμοι και θεσμικοί, απέναντι στις κυρώσεις της ΕΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών!

Μαθαίνω ότι δύο πρώην προφυλακισμένοι επιχειρηματίες, που οι υποθέσεις τους προκάλεσαν αίσθηση στο πανελλήνιο την εποχή που εξελίχθηκαν, φέρονται να «πλούτισαν» εσχάτως, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξαν οι αξιοσέβαστοι εφοπλιστές του τόπου, όπως ο Γ. Οικονόμου, ο Θ. Μαρτίνος και άλλοι (πάρα) πολλοί, διά μέσω αγοραπωλησίας και μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου από τα ρωσικά λιμάνια στη Δύση και την Μέση Ανατολή!

Ο εν λόγω δρόμος του εύκολου και «ανήθικου» χρήματος, παραβιάζοντας τις κυρώσεις της ΕΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών, που χρηματοδοτεί ουσιαστικά την Ρωσία όσον αφορά την ενίσχυση του οπλοστασίου της εναντίον της Ουκρανίας και της παγκόσμιας ειρήνης, καθιστά «βαθύπλουτους» τους σύννομους πειρατές, όψιμους και θεσμικούς, που εκμεταλλεύονται μια τραγική συγκυρία για την ανθρωπότητα προκειμένου να πλουτίσουν και να κερδοσκοπήσουν!

Φαινόμενα των καιρών… και μιας κοινωνίας σε πλήρη κατάπτωση …

Ενισχύει το ποσοστό του στην Alpha Bank ο Ολλανδός Χόλτερμαν! Από το 5,6% που κατείχε αγγίζει πλέον το 7% με σκοπό να φθάσει σύντομα στο 10%, ενώ απώτερο στόχο αποτελεί η απόκτηση του 15% της συστημικής τράπεζας που υπό την ηγεσία Β. Ψάλτη ανέκτησε την πρωτοκαθεδρία και την παλιά λάμψη!

Όπως πρώτοι έχουμε αποκαλύψει από τις στήλες του Radar, ο Ολλανδός Χόλτερμαν του Ελλάκτωρα έχει αναπροσαρμόσει τις προτεραιότητες του στην εγχώρια επιχειρηματική σκηνή, δίνοντας βάση στο τραπεζικό σύστημα, το Real Estate, τα ξενοδοχεία, την Ενέργεια, τις Παραχωρήσεις, ενώ αποχώρησε συνειδητά από τις κατασκευές και τα μεγάλα έργα, γεγονός που στην πράξη πιστοποιείται μέσα από την πρόσφατη πώληση του Ακτωρα στην Ιντρακάτ!

Με συνεταίρο την κορυφαία επιχειρηματική οικογένεια στην Ελλάδα, ο Ολλανδός έχοντας δίπλα του τους Βαρδινογιάννηδες τόσο στην Ενέργεια μετά την πώληση του Άνεμου όσο και ως μετόχους κατά 30% στον Ελλάκτωρα, προχωρεί πλέον ακάθεκτος στην επιχειρηματική πολιτική που έχει σχεδιάσει με τους στενούς του συνεργάτες και η οποία την ώρα τούτη – εκτός όλων των άλλων- προβλέπει την επιστροφή στις αγορές τραπεζικών μετοχών και ενίσχυση των υφιστάμενων ποσοστών! Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που προέρχονται από πηγές του τραπεζικού συστήματος, ο Χόλτερμαν έχει και πάλι ξεκινήσει να αγοράζει μετοχές της Alpha bank αυξάνοντας το ποσοστό του, σε μια πολιτική που αποσκοπεί σχετικά σύντομα να φθάσει να κατέχει το 15% της συστημικής τράπεζας, που υπό την ηγεσία του Βασίλη Ψάλτη έχει ανακτήσει την πρωτοκαθεδρία και την παλιά της λάμψη  στο τραπεζικό σύστημα!

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ο Ολλανδός του Ελλάκτωρα, ο οποίος κατείχε το 5,6% των μετοχών της Alpha, μέσα από αγορές που φέρεται να πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα, αγγίζει πλέον το 7% της Alpha bank και βάζει πλώρη σε επόμενη χρονική στιγμή να φθάσει (σχετικά άμεσα) στο 10%, την ώρα που ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος Aμερικανός επενδυτής  Πόλσον που ήταν και ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος, έχει περιορίσει τα ποσοστά του στο 4,5%!

Η πολιτική αγοράς μετοχών της Alpha από τον πανίσχυρο Ολλανδό επιχειρηματία – επενδυτή, που ως γνωστόν θέλει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο όπου συμμετέχει, στην παρούσα φάση  έρχεται να καταδείξει την εμπιστοσύνη του Χόλτερμαν τόσο στο τραπεζικό σύστημα και την Διοίκηση της Alpha, όσο και στις προοπτικές της εθνικής οικονομίας!

Διαβάστε ακόμη: