Τα μέλη του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» επέλεξαν την τελική 11άδα όπου μέσα από ψηφοφορία θα βγει ο νικητής.

Ετσι λοιπόν Η διαδικασία για την ανάδειξη του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα» μπαίνει στην τελική ευθεία, με τα μέλη του θεσμού να έχουν ψηφίσει την δεκάδα των μοντέλων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο για το 2024.

Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024 για την Ελλάδα: Η τελική λίστα αποτελείται από 11 μοντέλα.

Συγκεκριμένα, οι 27 δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το ρεπορτάζ του αυτοκινήτου οι οποίοι αναδεικνύουν με την ψήφο τους κάθε χρόνο το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» επέλεξαν μέσω ψηφοφορίας, από την αρχική λίστα των 21 νέων μοντέλων που λανσαρίστηκαν στην ελληνική αγορά μέσα στο 2023, τα δέκα που καλύπτουν τις προτιμήσεις τους.

 Jeep Avenger

Μόνο που φέτος είναι 11 καθώς δύο μοντέλα συγκέντρωσαν τους ίδιους ψήφους.

Αξιοσημείωτο είναι πως από τα 11 μοντέλα, τα δύο είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά, τα πέντε έχουν στη γκάμα τους και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα διατίθενται (και) ως υβριδικά. Κάτι που δείχνει το μέγεθος της διείσδυσης της ηλεκτροκίνησης στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

Θυμίζουμε ότι κάθε χρόνο βραβεύεται το αυτοκίνητο το οποίο τα μέλη του θεσμού θεωρούν πως έχει ξεχωρίσει ανάμεσα στα καινούργια που πρωτοκυκλοφόρησαν στους δρόμους της πατρίδας μας μέσα στη χρονιά. H επιλογή γίνεται με κριτήρια που αφορούν στην τεχνολογία, στην ασφάλεια, στην ποιότητα, στην πληρότητα της γκάμας, το κόστος αγοράς και χρήσης, τον σεβασμό στο περιβάλλον, αλλά και σε κάθε άλλο χαρακτηριστικό το οποίο συμβάλλει, ώστε ένα αυτοκίνητο να ταιριάζει στην εκάστοτε ελληνική πραγματικότητα και στην αντίληψη των καταναλωτών για την αυτοκίνηση.

Peugeot 408

Η τελική φάση της ανάδειξης του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2024 περιλαμβάνει την συγκριτική οδήγηση των 11 μοντέλων από τα 27 μέλη του θεσμού, ενώ η τελική ψηφοφορία για την ανάδειξη του νικητή θα διεξαχθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Τα 11 υποψήφια μοντέλα με αλφαβητική σειρά

Citroen C4 X

Dacia Spring

Honda Civic e:HEV

Hyundai Kona

Jeep Avenger

Kia Niro

MG4

MG ZS

Nissan X-Trail

Peugeot 408

Renault Austral

Για να δούμε λοιπόν το Kia Sportage «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα το 2023» σε ποιο μοντέλο θα απονείμει το βραβείο για το 2024.

Hyundai

Διαβάστε ακόμη: