Από το τελευταίο report του The World Travel & Tourism Council προκύπτει ότι οι παρακάτω προορισμοί είναι οι πιο ισχυροί όσον αφορά την προσφορά της βιομηχανίας του τουρισμού στην οικονομία τους.

Παρίσι, Γαλλία
Η Γαλλία θεωρείται ότι θα είναι η χώρα με τις περισσότερες τουριστικές επισκέψεις μέχρι το 2025, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Πόλη του Φωτός, αποτελεί τον πιο ισχυρό προορισμό του κόσμου. Η αλήθεια είναι ότι το Παρίσι έχει πολλά να επιδείξει και να προσελκύσει τουρίστες και ταξιδιώτες, από τον Πύργο του Άιφελ και το Λούβρο, μέχρι τη γαλλική κουζίνα από την πηγή, με εκατομμύρια τουρίστες από τη Νέα Υόρκη μέχρι τη Σεούλ να το έχουν στο bucket list τους. Σύμφωνα με στοιχεία του WTTC, ο τουρισμός της πόλης συνέβαλε σε 35,65 δισεκατομμύρια δολάρια στο ΑΕΠ της χώρας, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πόλη για το 2022.

Πεκίνο, Κίνα
Με ιστορία που εκτείνεται σε 3 χιλιάδες χρόνια, το Πεκίνο παραμένει ζωντανό μέσα από δημοφιλή αξιοθέατα όπως η Απαγορευμένη Πόλη, το Εθνικό μουσείο της Κίνας, ο Ναός του Ουρανού και άλλα. Το WTTC κατατάσσει την οικονομία του λόγω τουρισμού ακριβώς κάτω από το Παρίσι, με 32,62 δισεκατομμύρια δολάρια και προβλέπει ότι θα αποτελέσει έναν ακόμη πιο δυνατό προορισμό μέχρι το 2032.

Ορλάντο, Φλώριντα
Το θεματικά πάρκα του και τα λιμάνια του είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που εκατομμύρια τουρίστες συρρέουν στο Ορλάντο των ΗΠΑ Κάθε χρόνο, φέρνοντάς το στην 3η θέση της κατάταξης με τις πιο ισχυρές οικονομίες λόγω τουρισμού. Οι οικογένειες το λατρεύουν, με τα Walt Disney World Resorts και τα Universal Studios Orlando να χαρίζουν αξέχαστες στιγμές στους επισκέπτες. Το 2022, ο τουρισμός της πόλης κατέγραψε 31,1 δισεκατομμύρια δολάρια και παρ’ όλο που οι ειδικοί αναμένουν πτώση στην 4η θέση το 2032, η συμβολή του τουριστικού τζίρου στο ΑΕΠ θεωρείται ότι θα φτάσει τα 45 δισεκατομμύρια.

Σαγκάη, Κίνα
Μια πόλη επηρεασμένη από πολλές ευρωπαϊκές κουλτούρες εδώ και εκατοντάδες χρόνια, η Σαγκάη είναι διάσημη για την ιστορική περιοχή του Μπουντ, με τα αποικιακού χαρακτήρα κτίρια και τον ευρωπαϊκό της αέρα, ωστόσο, τα αξιοθέατα είναι πολλά, όπως το Shanghai Disneyland Park, ο πανέμορφος κήπος Yu και άλλα. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι πρόκειται για την 3η μεγαλύτερη πόλη του κόσμου. Ο τουρισμός της Σαγκάη συνέβαλλε σε 29,69 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 και αναμένεται να είναι ένας από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους προορισμούς του πλανήτη, φτάνοντας στη 2η θέση το 2032 και τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ προσελκύει εκατομμύρια τουριστών από όλο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονο είναι ταξίδι ζωής για τους περισσότερους και δεν είναι λίγοι αυτοί που την επιλέγουν ως μόνιμη βάση ζωής. Από μουσεία παγκόσμιου βεληνεκούς όπως το MoMA, μέχρι θέατρα και παραστάσεις, αρχιτεκτονική (βλέπε Empire State Building) και διάσημα σημεία ενδιαφέροντος (όπως το Central Park), η Νέα Υόρκη τα έχει όλα και δεν αποτελεί έκπληξη η θέση της στη λίστα. Το 2022 κατέγραψε 21,09 δισεκατομμύρια δολάρια από τον τουρισμό και αναμένεται να πέσει μια θέση, με το ποσοστό του τουρισμού στο ΑΕΠ της να αυξάνεται σε 34,28 δις δολάρια το 2032.

Τόκιο, Ιαπωνία
Το Τόκιο είναι η μεγαλύτερη πόλη του κόσμου όσον αφορά τον πληθυσμό και προσελκύει εκατομμύρια ταξιδιωτών κάθε χρόνο, που αναζητούν να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει τον υπερσύγχρονο τρόπο ζωής με την παραδοσιακή κουλτούρα. Για το 2022 βρίσκεται στην 7η θέση, με 17,97 δις δολάρια από τον τουρισμό, αν και μέχρι το 2032 αναμένεται να πέσει στη 10η θέση.

Την κορυφαία δεκάδα συμπληρώνουν το Μέξικο Σίτι με 16, 76 δις δολάρια, το Λονδίνο με 14,92 δις και το Guangzhou της Κίνας με 13,15 δις.

Διαβάστε ακόμη: