Διεθνή διάκριση κέρδισαν τρεις ελληνικοί καφέδες καθώς βρέθηκαν ανάμεσα στους καλύτερους σε μια παγκόσμια κατάταξη του Taste Atlas.

H λίστα με τους κορυφαίους καφέδες έχει φυσικά μεγάλη δόση… Ιταλίας, αλλά και η Ελλάδα δεν πάει καθόλου πίσω έχοντας μια πολύ αισθητή παρουσία. Την έβδομη θέση στον κατάλογο με τους καλύτερους καφέδες κατέλαβε ο ο Φραπέ με έδρα την Θεσσαλονίκη, με Freddo Espresso και Freddo Capuccino να έχουν και αυτοί με τη σειρά τους μια θέση στη λίστα του Word Taste Atlas.

Το Taste Atlas, που είναι γνωστό για τις λίστες του σχετικά με το φαγητό, λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Καφέ του «τιμάται» σήμερα, 1 Οκτωβρίου συγκέντρωσε τόσο τους δημοφιλέστερους, όσο και τους κορυφαίους καφέδες στον κόσμο.

Στην κορυφή δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο πέρα από έναν ιταλικό καφέ. Πρόκειται για τον Espresso Ristretto που θεωρείται ο πιο αγαπημένος καφές στον κόσμο.

στο… δεύτερο σκαλί του «βάθρου» είναι ο κουβανέζικος εσπρέσο. Ένας μοναδικός, προ-ζαχαρούχος τύπος εσπρέσο που προέρχεται από την Κούβα και είναι γνωστός ως café Cubano και συχνά αναφέρεται ως κουβανέζικος εσπρέσο, κουβανέζικος καφές, κουβανέζικο pull ή κουβανέζικο σφηνάκι.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Cortado. Tο Cortado είναι ένα ισπανικό ρόφημα που παρασκευάζεται ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα εσπρέσο σε ένα μικρό γυάλινο φλιτζάνι και στη συνέχεια ρίχνοντας ίση ποσότητα γάλακτος στον ατμό, προκειμένου να εξουδετερωθεί η πικράδα.

Διαβάστε ακόμη: