Η Πελοπόννησος, πάντως, είναι μια από τις τέσσερις περιφέρειες που το Μαξίμου ανησυχεί ιδιαιτέρως ως προς την έκβαση της εκλογικής μάχης.

Βλέπετε, σε μια ήττα του Πτωχού, ο πιθανότερος νικητής θα είναι ο Πέτρος Τατούλης, για τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει ούτε να ακούει.

Όπως δεν θέλει να ακούει για τον Κώστα Μουτζούρη στο Βόρειο Αιγαίο, δεύτερη περιφέρεια που κινδυνεύει να χαθεί, αν και ο Αλκιβιάδης Στεφανής πιστεύει ότι έχοντας υλοποιήσει ως υπουργός μια αντίστοιχη προσφυγική πολιτική με αυτή του νυν περιφερειάρχη και έχοντας πλάι του τον κυβερνητικό μηχανισμό θα μπορέσει να γυρίσει το παιχνίδι.

Τρίτη περιφέρεια που κινδυνεύει να χαθεί είναι η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, με τον «αντάρτη» πρώην βουλευτή -που διαγράφτηκε από τη ΝΔ- Γιώργο Αμανατίδη να είναι φαβορί με την κοινή υποψήφια ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Ζεμπιλιάδου για το δεύτερο γύρο, με αντίπαλο τον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη.

Και τέταρτη περιφέρεια που κινδυνεύει να χαθεί, αυτή από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρο Γαλιατσάτο.

Στόχος του Μαξίμου είναι, ως γνωστόν, να βγουν οι υποψήφιοι που στηρίζει η ΝΔ και στις 13 περιφέρειες-οι 12 ακραιφνείς «μητσοτακικοί» και ο ένας (Σταύρος Αρναουτάκης στην Κρήτη) «πράσινος», αλλά σε συμφωνία στρατηγικής συμμαχίας με τον πρωθυπουργό.

Ειδικά πάντως αν χαθούν για τη Νέα Δημοκρατία οι περιφέρειες Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου, θα πρόκειται για προσωπική ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές!

Διαβάστε ακόμη: