Μόνο φέτος, μέρη της Ευρώπης γνώρισαν τον πρώτο καύσωνα, ενώ η Καραϊβική χτυπήθηκε από την πρώτη καταιγίδα κατηγορίας πέντε. Έτσι, η περιβαλλοντική συνείδηση ​​στις διακοπές μας είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνεις πιο βιώσιμος τουρίστας, αλλά η Κοπεγχάγη το πάει ένα βήμα παραπέρα.

Για να αντισταθμίσει το «περιβαλλοντικό βάρος» του τουρισμού, η πρωτεύουσα της Δανίας εγκαινιάζει ένα πρόγραμμα για την επιβράβευση των τουριστών για συμπεριφορά φιλική προς το περιβάλλον.

Μια δοκιμή του προγράμματος «CopenPay» ξεκινά στις 15 Ιουλίου και με αυτήν την πρωτοβουλία, οι επισκέπτες μπορούν να διεκδικήσουν πολλά πράγματα, από ένα δωρεάν γεύμα ή ένα ποτήρι κρασί έως μια δωρεάν ενοικίαση καγιάκ σε αντάλλαγμα για την ολοκλήρωση «αγγαρειών» όπως η συλλογή απορριμμάτων, το ταξίδι με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή η ποδηλασία.

«Όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό – εάν πάτε με αεροπλάνο ή ταξιδεύετε με αυτοκίνητο – ρυπαίνεται», είπε στο BBC ο Rikke Holm Petersen, ο επικεφαλής επικοινωνίας του τουριστικού συμβουλίου της Κοπεγχάγης, «Ένα από τα πράγματα που μπορούμε να αλλάξουμε είναι να κάνουμε τους ανθρώπους να δράσουν πιο βιώσιμα στον προορισμό τους».

Μέχρι στιγμής, 24 οργανώσεις έχουν εγγραφεί για τη δοκιμή. Το έργο είναι «βασισμένο στην εμπιστοσύνη», που σημαίνει ότι τα αξιοθέατα και οι επιχειρήσεις είναι απίθανο να ζητήσουν αποδείξεις, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο να κρατήσετε το εισιτήριο μεταφοράς σας ή να έχετε μια φωτογραφία σας με ποδήλατο, για παν ενδεχόμενο.

Ο κ. Petersen εκτιμά ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό των επισκεπτών στην Κοπεγχάγη (πέρυσι η πρωτεύουσα φιλοξένησε 12 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις) θα συμμετάσχει, αλλά αν κριθεί επιτυχημένο, το «CopenPay» θα μπορούσε να καθιερωθεί για όλη τη διάρκεια του έτους.

Μια βόλτα με ποδήλατο ή μια μικρή συλλογή απορριμμάτων δεν ακούγεται και πολύ σκληρή δουλειά, σωστά; Και η ποδηλασία είναι ήδη μέρος της δροσερής Scandi αισθητικής αυτής της υπέροχης πόλης. Τι περισσότερο κίνητρο θα μπορούσατε να χρειαστείτε από ένα ποτήρι glögg ή ένα λαχταριστό σνακ smørrebrød στο τέλος της ημέρας;

Διαβάστε ακόμη