Τα τελευταία χρόνια, η Coca-Cola πειραματίζεται με τη διάθεση limited edtiton αναψυκτικών στις ΗΠΑ, αλλά η τελευταία της γεύση θα είναι η πρώτη μόνιμη προσθήκη εδώ και καιρό. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι είναι μέρος της προσπάθειας να ανταποκριθεί στις προτιμήσεις των καταναλωτών που αλλάζουν μαζί με τα δημογραφικά χαρακτηριστικά της Αμερικής.

Ο λόγος για την Coca-Cola Spiced, ένα νέο αναψυκτικό που συνδυάζει την «εμβληματική γεύση» της Coca-Cola  με μια «έκρηξη δροσιστικών πινελιών από βατόμουρο και μπαχαρικά», όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη. Θα είναι διαθέσιμη και με ζάχαρη και χωρίς, όταν θα φτάσει στα ράφια των καταστημάτων σε ΗΠΑ και  Καναδά τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως αναφέρει το CNNbusiness, η εταιρεία δεν προσθέτει συχνά νέες μόνιμες γεύσεις στη γκάμα των προϊόντων: Η Spiced έρχεται να προστεθεί στην κλασική γεύση και σε αυτές με κεράσι και βανίλια.

Η επιλογή της Spiced έγινε επειδή «συνάδει με τις καταναλωτικές τάσεις και ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις των καταναλωτών μας», οι οποίοι επιθυμούν πιο τολμηρές και δυνατές γεύσεις, δήλωσε στο CNN η Sue Lynne Cha, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της εταιρείας για τη Βόρεια Αμερική.

Η έρευνα της Coke διαπίστωσε ότι «Ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές ήταν πρόθυμοι να δοκιμάσουν ένα αναψυκτικό με μπαχαρικά» και ότι το βατόμουρο επιλέχθηκε περισσότερες από 5 εκατομμύρια φορές στα μηχανήματα ποτών Freestyle το 2022, τα οποία η εταιρεία «χρησιμοποιεί συχνά ως έμπνευση» για νέες γεύσεις, είπε η ίδια.

«Οι καταναλωτές αναζητούν πιο τολμηρές γεύσεις και πιο σύνθετα γευστικά προφίλ. Αυτή είναι μια τάση που αρχίσαμε να βλέπουμε στα τρόφιμα, αλλά και στα ποτά και σκεφτήκαμε ότι αυτό ήταν ένας μοναδικός χώρος για να δραστηριοποιηθούμε», είπε, προσθέτοντας ότι υπήρξε μια «επιθυμία ανακάλυψης» με τους ανθρώπους να θέλουν να δοκιμάσουν κάτι νέο.

«Η αύξηση των πωλήσεων των αρωματισμένων αναψυκτικών έχει γενικά ξεπεράσει την coca cola εδώ και χρόνια, γεγονός που βοηθήθηκε από τον αυξανόμενο πολυπολιτισμικό πληθυσμό, δήλωσε ο Duane Stanford, συντάκτης και εκδότης του Beverage Digest.

Η Coca-Cola Spiced θα αρχίσει να πωλείται στις 19 Φεβρουαρίου τόσο σε κουτιά όσο και σε μπουκάλια σε διάφορα μεγέθη στα περισσότερα καταστήματα λιανικής πώλησης στις ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη: