Αν δεν έχετε κάνει ακόμα σχέδια για τις καλοκαιρινές διακοπές σας, αλλά έχετε αποφασίσει να τις ξοδέψετε στο εξωτερικό, σας έχουμε τη λύση.

Δεν χρειάζεται να διασχίσετε ολόκληρους ωκεανούς και να υποφέρετε από τζετ λαγκ για να βρεθείτε σε έναν εξωτικό παράδεισο.

Αυτό διότι μία μικρή χώρα της ηπείρου μας διαθέτει ένα σύμπλεγμα νησιών γνωστό και ως «Χαβάη της Ευρώπης».

Πρόκειται για την αυτόνομη νησιωτική περιοχή της Μαδέιρα, που ανήκει διοικητικά στην Πορτογαλία, και βρίσκεται νοτιοδυτικά της χώρας, περίπου 500 χιλιόμετρα δυτικά των παραλίων του Μαρόκο.

Αποτελείται από το κυρίως νησί, τη Μαδέιρα, και τρία μικρότερα, τα Ίλας Ντεζέρτας, Πόρτο Σάντο και Ιλιέου ντα Καλ. 

Ο εξωτικός παράδεισος

Φημισμένη για την ομώνυμη τούρτα της, αλλά και ως γενέτειρα του κορυφαίου Κριστιάνο Ρονάλντο, η Μαδέιρα είναι αναμφίβολα ένα από τα ομορφότερα μέρη στον πλανήτη.

Ο προορισμός, που αποκαλείται χαρακτηριστικά «Χαβάη της Ευρώπης», έχει γίνει viral σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το TikTok και το Instagram για την ασύγκριτη φυσική ομορφιά του.

Είτε προτιμάτε την πεζοπορία, με τα μονοπάτια που οδηγούν στην κορυφή του Pico do Arieiro για μια εντυπωσιακή θέα της ανατολής του ήλιου είτε τις βουτιές στις φυσικές πισίνες του Porto Moniz, η Μαδέιρα είναι ένα νησί «όνειρο» τόσο για φυσιολάτρες όσο και για casual τουρίστες.

Όπως και η υπόλοιπη Πορτογαλία, το φαγητό και το ποτό στη Μαδέιρα είναι παραδεισένια. Το Poncha είναι ένα παραδοσιακό τοπικό αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται με μέλι, ζάχαρη και χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού.

Κρατήστε όμως λίγο χώρο για το νόστιμο ψωμί Bolo de Caco, το τυπικό πιάτο της Μαδέιρας Milho frito (τηγανητό καλαμποκάλευρο) και τα παραδοσιακά ψητά σουβλάκια βοδινού Espetada.

Αν θέλετε να χαθείτε σε ένα νησί που συνδυάζει τροπικό και μεσογειακό, με γραφικά καντούνια, ινσταγκραμικές παραλίες, καλό φαγητό και λάτιν διασκέδαση, κλείστε χθες εισιτήριο για τις Μαδέιρας.

Διαβάστε ακόμη: