Υπάρχουν ρουτίνες που ενισχύουν την υγιεινή μας όπως είναι η διατροφή μας, ακόμα και οι διακοπές μας γιατί ενισχύουμε το προσδόκιμο ζωής μας. Αυτές οι «πινελιές» ζωγραφίζουν μια καλύτερη σεξουαλική ζωή επίσης. Ποιες είναι οι τροφές που μπορούν να ενισχύσουν την σεξουαλική μας όμως;

Αν θέλουμε μάλιστα να ενισχύσουμε μια ισχυρή αίσθηση οικειότητας στη ζωή μας καλό θα ήταν να προσθέσουμε συγκεκριμένα φαγητά στη διατροφή μας που ενισχύουν την σεξουαλική μας…μακροβιότητα, πηγαίνοντάς την σε ένα άλλο επίπεδο.

Έρευνες εξάλλου έχουν συνδέσει τη χορτοφαγική διατροφή με μικρότερο ρίσκο καρδιοπάθειας αλλά και πολύ μικρότερη πιθανότητα στυτικής δυσλειτουργίας.
Η Margot Tache, διατροφολόγος τονίζει ότι μια ισορροπημένη ζωή, βοηθά και στο «χτίσιμο» της σεξουαλικής μακροημέρευσης η οποία μπορεί να διατηρηθεί αν καταφέρουμε να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, συνεχίζουμε την άσκηση, μειώσουμε το στρες και σταθεροποιήσουμε την αντοχή μας.

Σε αυτό συμφωνεί και η Shamyra Howard, σεξολόγος, η οποία τονίζει ότι αυτά που τρώμε επηρεάζουν και το σεξ και πόσο…απολαυστικό αυτό θα είναι.

Ακολουθούν οι τροφές που μπορούν να ενισχύσουν την σεξουαλική μας υγεία:

Σύκα

Σύμφωνα με την διατροφολόγο Tracy Lockwood Beckerman, τα ξερά σύκα είναι ένα πολύ καλό σνακ που μπορείτε να εντάξετε στο διατροφολόγιό σας. Τα σύκα είναι γεμάτα από αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες. Αυτά βοηθούν τα κύτταρα να παραμένουν υγιή, ενώ καθαρίζουν τον οργανισμό μας από ελεύθερες ρίζες και κάνουν το σώμα μας να νιώθει πιο ζωηρό και γεμάτο ενέργεια. Αυτό το αίσθημα συνήθως αυξάνει τη λίμπιντο και την θέληση για…ανάπτυξη οικειότητας και σεξ.

Γαλοπούλα

Τα τρόφιμα που είναι γεμάτα από αμινοξέα και L -αργινίνη μπορούν να ενισχύσουν την τεστοστερόνη και τη ροή του αίματος, γεγονός το οποίο μπορεί να φθίνει με την πάροδο του χρόνου σε κάποιους ανθρώπους. Η γαλοπούλα είναι ένα από αυτά τα τρόφιμα.

Η L- αργινίνη είναι ένα αμινοξύ που βοηθά το σώμα να φτιάξει πρωτεΐνη. Επίσης, βοηθά τα αιμοφόρα αγγεία να χαλαρώνουν, αυξάνει την ροή του αίματος και βοηθά στην στυτική δυσλειτουργία.

Αβοκάντο

Καθώς γερνάμε, η ορμόνη παραγωγής μειώνεται – για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να τρώμε τρόφιμα που βοηθούν στην ρύθμιση της ορμόνης της σεξουαλικής μακροημέρευσης λέει ο Howard. «Τα τρόφιμα που αναφέρουν οι διατροφολόγοι είναι βοηθητικά στην ρύθμιση της ορμόνης που περιλαμβάνει φαγητά τα οποία είναι γεμάτα με βιταμίνες E και D και τα αβοκάντο κάνουν ακριβώς αυτή τη δουλειά.

Χυμός από παντζάρι

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Critical Reviews in Food Science and Nutrition αναφέρει ότι το νιτρικό άλας που υπάρχει στον χυμό παντζαριού μετατρέπεται σε νιτρικό οξύ μετά από κατανάλωση και οτι το νιτρικό οξύ συνδέεται με την πίεση του αίματος και το αυξημένο οξυγόνο. Η μειωμένη πίεση συνδέεται με χαμηλότερη επικινδυνότητα καρδιοπάθειας και αυξημένο οξυγόνο το οποίο και συνδέεται με την καλύτερη εμφάνιση στις αθλητικές επιδόσεις, που με τη σειρά τους βοηθούν και στην καλύτερη επίδοση στο σεξ.

Σπόροι κολοκύθας

Συνήθως κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση το φθινόπωρο, ωστόσο μπορούμε να βρούμε εύκολα τους σπόρους αυτούς όλο τον χρόνο. Είναι γεμάτοι από L – αργινίνη και ψευδάργυρο.

Μαύρη σοκολάτα

Είναι καταπληκτική για την διατήρηση της σεξουαλικής μας υγεία . Είναι γεμάτη μαγνήσιο που βοηθά να απελευθερώνονται ενδορφίνες και πιστεύεται ότι περιλαμβάνουν φαινυλαιθυλαμίνη, η οποία σχετίζεται με την αύξηση της διάθεσης για υγιές… σεξ.

Ρόδι

Γεμάτοι από αντιοξειδωτικά, νιτρικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, τα ρόδια ενισχύουν την σεξουαλική μακροημέρευση.

Η ρίζα Μάκα

Στους πολιτισμούς των Ίνκα, το μάκα έχει χρησιμοποιηθεί ως φαρμακευτική τροφή και είναι γνωστή για την δύναμη που προσθέτει στη λίμπιντο και στη σεξουαλική υγεία.

Κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια μπορεί να μην κάνουν την αναπνοή σου να μυρίζει ωραία…βοηθούν όμως στην σεξουαλική σου ζωή! Αυτό οφείλεται στα φλαβονοειδή που βοηθούν στην ανάπτυξη της κυκλοφορίας του αίματος και είναι επίσης γεμάτα από αντιφλεγμονώδεις ενώσεις, οι οποίες βοηθούν το αίμα να ρέει καλύτερα.  Όσο καλύτερη είναι η ροή αίματος, τόσο καλύτερα λειτουργούν τα αναπαραγωγικά μας όργανα.