Ολοι θα θέλαμε να κερδίζουμε περισσότερα χρήματα και αυτό δεν είναι μόνο από την προφανή αίσθηση ανταγωνισμού ή φθόνου προς εκείνους που έχουν ήδη υψηλούς μισθούς. Αν μη τι άλλο, πρόκειται απλώς για την επιθυμία να βελτιώσουμε τον εαυτό μας, να βρούμε τις κατάλληλες θέσεις εργασίας, να ζήσουμε πιο άνετα και ήσυχα, να αποπληρώσουμε νωρίτερα το στεγαστικό μας δάνειο ή να επιδοθούμε σε μερικές μικρές απολαύσεις, όπως μια μικρή καλύβα στο βουνό ή καλοκαιρινές διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας.
Τι δουλειά κάνεις και πού την κάνεις
Αν το καλοσκεφτείς, μπορείς να κερδίζεις περισσότερα χρήματα (ακόμη και πολύ περισσότερα, ανάλογα με την περίπτωση). Για να το κάνεις αυτό, ωστόσο, πρέπει να ξεκινήσεις από ένα συγκεκριμένο γεγονός: οι υψηλοί μισθοί δεν εξαρτώνται τόσο από τη δέσμευση που δείχνεις στην εργασία σου, όσο από το τι δουλειά κάνεις και πού την κάνεις. Εν ολίγοις, πολλά εξαρτώνται από την πόλη και τη χώρα στην οποία εργάζεσαι
Έτσι, απλά και μόνο δίνοντας τη σωστή προσοχή σε αυτά τα δύο δεδομένα (το είδος της εργασίας που κάνεις και τη γεωγραφική σου θέση), μπορείς να βεβαιωθείς ότι θα κερδίζεις περισσότερα.
Οπότε υπάρχουν ουσιαστικά δύο πράγματα που πρέπει να κάνουμε, να πάμε να δουλέψουμε εκεί όπου κερδίζουμε περισσότερα και να επιλέξουμε μια δουλειά που να μας πληρώνει όσο το δυνατόν περισσότερο, δεδομένων των ικανοτήτων μας. Αυτή είναι, στο τέλος της ημέρας και σύμφωνα με πολλά ερευνητικά ινστιτούτα και αναλυτές της αγοράς, η “φόρμουλα”, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, για να κερδίζουμε περισσότερα.
Ποιες είναι οι 5 υψηλότερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας στον κόσμο;
Μεταξύ των υψηλότερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας στον κόσμο υπάρχουν κυρίως πέντε είδη απασχόλησης: εξειδικευμένα επαγγέλματα υγείας, δηλαδή χειρουργοί, οδοντίατροι, αναισθησιολόγοι και τεχνικοί εργαστηρίων.
Στη συνέχεια, διευθυντές και οικονομικοί υπάλληλοι, μαζί με οποιονδήποτε έχει υψηλές ευθύνες στη διοίκηση επιχειρήσεων. Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι θέσεις εργασίας με τη μεγαλύτερη ζήτηση στον τομέα της τεχνολογίας και της μηχανικής, άρα οι προγραμματιστές λογισμικού, οι αναλυτές δεδομένων, οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών κ.ο.κ.
Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι χρηματιστές, οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες που εργάζονται με ασφαλιστικές εταιρείες και τράπεζες, οι επενδυτές και οι ειδικοί στον οικονομικό τομέα. Στην πέμπτη θέση βρίσκονται οι πιλότοι αεροπορικών εταιρειών, ισόβαθμοι με τους ανώτερους δημόσιους υπαλλήλους, τους δικαστές, τους δημάρχους και τους φαρμακοποιούς.
Διαβάστε ακόμη:
- Υπογράφονται συμφωνίες για offshore αιολικά πάρκα πριν να υπογραφεί το πλαίσιο!
- Στα μαχαίρια πλέον Helleniq Energy και οι Ιταλοί της Edison!
- Γιατί τρέχουν να τα ψηφίσουν όλα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας;
- Γυναίκα στο ΣΕΒ; Οι παλαιοί του ΣΕΒ θα κάνουν τα πάντα για να μην λάβει η Ιουλία Τσέτη πάνω από 10%