Το πρώτο τέταρτο του 21ου αιώνα έχει σχεδόν συμπληρωθεί και οι New York Times δημοσίευσαν πρόσφατα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που διεξήγαγαν ανάμεσα σε γνωστές προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων, που επέλεξαν ποια είναι τα καλύτερα βιβλία τα οποία έχουν εκδοθεί από το 2000 μέχρι σήμερα.

Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται συγγραφείς, όπως o Stephen King, η Roxane Gay και η Min Jin Lee, καθώς και γνωστοί λάτρεις των βιβλίων, όπως η Sarah Jessica Parker, η οποία μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα τη δική της προσωπική δεκάδα, μέσα από ανάρτησή της στο Instagram.

Η εφημερίδα αποκάλυψε σταδιακά τους 100 τίτλους που ψηφίστηκαν και στους 10 πρώτους συμπεριλαμβάνονται πολλά βιβλία που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από το ελληνικό αναγνωστικό κοινό.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η τετραλογία της Elena FerranteMy Brilliant Friend, το πρώτο βιβλίο της οποίας κυκλοφόρησε στα ιταλικά το 2011 και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αναγνώσματα στον κόσμο. Η επιτυχία της εν λόγω σειράς βιβλίων οφείλεται στην γοητευτική ιστορία που αφηγείται η συγγραφέας και μας ταξιδεύει στη Νάπολη περασμένων δεκαετιών, ενώ σε αυτή συμβάλλει εν μέρει και το μυστήριο που καλύπτει την πραγματική ταυτότητα της συγγραφέα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους τίτλους των 10 καλύτερων βιβλίων του 21ου αιώνα, σύμφωνα πάντα με την ψηφοφορία του ενθέτου The New York Times Book Review.

1) My Brilliant Friend, Elena Ferrante

2) The Warmth of Other Suns, Isabel Wilkerson

3) Wolf Hall, Hilary Mantel

4) The Known World, Edward P. Jones

5) The Corrections, Jonathan Franzen

6) 2666, Roberto Bolaño

7) The Underground Railroad, Colson Whitehead

8) Austerlitz, W.G. Sebald

9) Never Let Me Go, Kazuo Ishiguro

10) Gilead, Marilynne Robinson

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NYT Books (@nytbooks)

Διαβάστε ακόμη