Όσον αφορά το φαγητό και τα εστιατόρια, πιθανότατα έχετε αποθηκευμένα στο κινητό σας τα μέρη που θέλετε να επισκεφθείτε για να φάτε.
Τι θα λέγατε όμως αν μαθαίνατε ποια είναι τα 1.000 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου;
Η ετήσια κατάταξη των 1.000 καλύτερων εστιατορίων του κόσμου από το La Liste θέτει το καθένα σε μια αυστηρή διαδικασία έξι σταδίων, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης, της βαθμολόγησης, της επεξεργασίας, της κατάταξης και της ενσωμάτωσης των κριτικών πελατών, προτού τους δοθεί μια συνολική βαθμολογία.
Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται δύσκολο, εννέα εστιατόρια σημείωσαν εντυπωσιακή βαθμολογία 99,50 στα 100 στη φετινή λίστα.
Ένα από αυτά είναι το Cheval Blanc by Peter Knogl, ένα εστιατόριο με τρία αστέρια Michelin στη Βασιλεία της Ελβετίας, το οποίο ειδικεύεται στη δημιουργία γαλλικών πιάτων υψηλής ποιότητας που περιέχουν στοιχεία μεσογειακής και ασιατικής κουζίνας.
Ένα άλλο είναι το Lung King Heen, ένα εξαιρετικό εστιατόριο με θαλασσινά στο Four Seasons Hotel του Χονγκ Κονγκ. Το μενού περιλαμβάνει πιάτα όπως μαριναρισμένες κόκκινες μέδουσες, σούπα θαλάσσιου αγγουριού διπλό βρασμένο και τραγανό χέλι με πιπεριά τσίλι.
Το L’Enclume, ένα άλλο εστιατόριο με τρία αστέρια Michelin στην Cumbria του Ηνωμένου Βασιλείου, σημείωσε επίσης αυτό το εντυπωσιακό 99,5.
Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο (όλα με βαθμολογία 99,5):
Cheval Blanc by Peter Knogl – Grand Hôtel Les Trois Rois, Ελβετία
Guy Savoy, Γαλλία
L’Enclume – Simon Rogan, Ηνωμένο Βασίλειο
La Vague d’Or – Cheval Blanc St-Tropez, Γαλλία
Le Bernardinm, ΗΠΑ
Lung King Heen – 龙景轩, Χονγκ Κονγκ
Matsukawa – 松川, Ιαπωνία
Schwarzwaldstube, Γερμανία
SingleThread, ΗΠΑ
Τρία ελληνικά στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου
Ανάμεσα στα 1.000 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, μάλιστα, βρίσκονται και τρία ελληνικά.
Συγκεκριμένα, στη λίστα βρίσκεται το Delta Restaurant με τα 2 αστέρια Michelin. Το εστιατόριο με τα βρώσιμα έργα τέχνης βρίσκεται στο ΚΠIΣΝ και έχει βαθμολογία 85/100.
Λίγο πιο κάτω βρίσκεται η Σπονδή του Απόστολου Τραστέλη με βαθμολογία 83,5. Βρίσκεται στο Παγκράτι και βραβεύεται με αστέρι Michelin από το 2002.
Το τρίτο ελληνικό εστιατόριο είναι το Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου με βαθμολογία 80,5. Το «Varoulko Seaside restaurant» βρίσκεται στην Ακτή Κουμουνδούρου, στον Πειραιά, και φημίζεται για τα ψάρια και τα θαλασσινά του.