Τρεις Αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν μετά τη συντριβή ενός αμερικανικού πολεμικού αεροσκάφους σήμερα στη βόρεια Αυστραλία κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων.

Πρόκειται για ένα Osprey, υβριδικό αεροσκάφος οριζόντιας και κάθετης προσγείωσης-απογείωσης, των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, το οποίο και συνετρίβη σήμερα σε απομονωμένο τροπικό νησί στη βόρεια Αυστραλία, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος των πεζοναυτών, υπήρχαν συνολικά 23 επιβαίνοντες στο εν λόγω αεροσκάφος. «Τρεις είναι νεκροί και πέντε άλλοι, οι οποίοι έχουν τραυματιστεί και βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, διακομίστηκαν στο Βασιλικό Νοσοκομείο Ντάργουιν», συμπλήρωσε στην ανακοίνωσή του.

Σε συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματιστεί πριν από το περιστατικό και παραχώρησε νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανέζι, αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για τις επιχειρήσεις διάσωσης που είναι σε εξέλιξη στο σημείο της συντριβής η οποία, όπως διευκρίνισε, σημειώθηκε στη Νήσο Μέλβιλ, που βρίσκεται βόρεια του Ντάργουιν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης Exercise Predator’s Run 2023.

«Ο στόχος μας ως κυβέρνηση και ως υπουργείο Άμυνας είναι η ανταπόκριση στο περιστατικό και στην εξασφάλιση του ότι παρέχεται κάθε υποστήριξη και βοήθεια αυτήν τη δύσκολη ώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αυστραλός πρωθυπουργός. Παράλληλα, διευκρίνισε πως το περιστατικό αυτό δεν αφορά προσωπικό των αυστραλιανών δυνάμεων.

Νωρίτερα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι ένα Osprey των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ συνετρίβη σήμερα κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων στη βόρεια Αυστραλία.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο ABC NEWS είχε μεταδώσει ότι αρκετοί άνθρωποι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες μετά τη συντριβή του αεροπλάνου κοντά στις νήσους Τίουι, βόρεια του Ντάργουιν, σημειώνοντας ότι δεν υπήρχαν πληροφορίες για απώλειες από το σημείο της συντριβής στην Αυστραλία.

Διαβάστε ακόμη: