Κόλαση φωτιάς σε επταώροφο κτίριο στο κέντρο του Σίδνεϊ, κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, και επεκτείνεται και σε άλλα!

Οι αρχές του Σίδνεϊ κινητοποιήθηκαν και περισσότεροι από 100 πυροσβέστες με 20 οχήματα επιχειρούν για να κατασβέσουν την τεράστια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά στον τρίτο όροφο του κτηρίου που κάποτε στέγαζε εργοστάσιο για καπέλα, αλλά γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις.

«Στην αρχή ήταν μικρή φωτιά αλλά μέσα σε 123 λεπτά είχε πιάσει φωτιά όλο το κτήριο, δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες καθώς δεν έχει διευκρινιστεί αν στο κτήριο, το οποίο προοριζόταν να γίνει ξενοδοχείο, ζούσαν κάποια άτομα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί 100 πυροσβέστες με 20 οχήματα της πυροσβεστικής.

Οι αρχές του Σίδνεϊ έχουν εκκενώσει αρκετά γειτονικά κτήρια καθώς φοβούνται εξάπλωση της φωτιάς από το κτήριο τμήματα του οποίου έχουν ήδη καταρρεύσει. Για τον ίδιο λόγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε γύρω δρόμους και έχουν υπάρξει αλλαγές στα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς.

Διαβάστε περισσότερα