Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Γιουσάκου Μαεζάβα που πούλησε την επιχείρησή του Zozo Inc στη SoftBank το 2019 έγινε διάσημος το 2020 όταν ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τη διαστημική εταιρεία του Ελον Μασκ, την Space X, να πραγματοποιήσει με το διαστημόπλοιο Starship της εταιρείας ένα ταξίδι γύρω από τη Σελήνη.

Ο Μαεζάβα είχε ανακοινώσει τότε ότι δεν θα πάει μόνος του το ταξίδι αυτό αλλά θα δεχτεί αιτήσεις από γυναίκες που θα θελήσουν να πάνε μαζί σε αυτό το ταξίδι ως υποψήφιες σύντροφοι του στη ζωή με το όλο εγχείρημα να μαγνητοσκοπείται για την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ.

Στη συνέχεια ο Μαεζάβα άλλαξε γνώμη και δήλωσε ότι δεν θα πάρει μαζί του μια πιθανή σύντροφο ζωής αλλά πάλι μέσω αιτήσεων θα πάρει μαζί του οκτώ άτομα που θα δραστηριοποιούνται στον χώρο των τεχνών καλύπτοντας φυσικά ο ίδιος τα έξοδα της συμμετοχής τους στο ταξίδι το οποίο ονόμασε «dearMoon Crew».

Πράγματι ο Μαεζάβα επέλεξε τους οκτώ συνεπιβάτες του σε μια συμφωνία με την Space X για ένα ταξίδι κόστους περίπου 130 εκατ. δολαρίων που θα πραγματοποιούνταν το 2023.

Τελικά μετά από αρκετές αναβολές του ταξιδιού ο Μαεζάβα ανακοίνωσε πώς αποσύρεται από το εγχείρημα αφού η Space X όχι μόνο δεν το υλοποίησε μέχρι σήμερα αλλά δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάποιο χρονικό πλαίσιο από την εταιρεία πραγματοποίησης του ταξιδιού. Όπως είπε ο Ιάπωνας επιχειρηματίας δεν μπορούσε να συνεχίζει ο ίδιος να ζει με αυτή την διαρκή εκκρεμότητα γιατί τον εμπόδιζε να κάνει άλλα σχέδια για την ζωή του και επίσης δεν ήθελε να έχει επ΄ αόριστον σε αναμονή τους οκτώ συνεπιβάτες και λυπάται αλλά πρέπει να ακυρώσει το ταξίδι.

Διαβάστε ακόμη: