«Θα υπάρξει σύντομα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καμπάνια ενημέρωσης του κοινού, για το πώς θα πρέπει να κινηθούμε αυτόν τον χειμώνα, ώστε να μειώσουμε την τεράστια ζημία που θα υποστεί η οικονομία αλλά και η τσέπη μας, από τον ενεργειακό πόλεμο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ευρώπη.

Πρέπει να έχουμε στον νου μας, ότι δεν πρέπει να ξοδεύουμε το ρεύμα κατά τον τρόπο που το κάναμε τον προηγούμενο καιρό. Το ρεύμα είναι, πια, πάρα πολύ ακριβό», υπογράμμισε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο MEGA.

«Όποιος μπορεί να βρει εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης της οικίας του για τον χειμώνα, ας το κάνει. Το πετρέλαιο αυτή τη στιγμή είναι έξι φορές φθηνότερο από το φυσικό αέριο. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο ως “όπλο” κατά της Ευρώπης, δεν επιτίθεται μόνο στην Ουκρανία, είναι εχθρός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι είμαστε σε οικονομικό, εμπορικό, ενεργειακό πόλεμο με τη Ρωσία, και να λάβουμε μέτρα απέναντι στην ενεργειακή κρίση», υποστήριξε εν συνεχεία.

«Στην Ελλάδα, μετά τις παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ενέργεια, δεν έχουμε καταλάβει ακόμη στον λογαριασμό μας, πόσο ακριβό είναι το ρεύμα. Αυτό που βλέπουμε στους λογαριασμούς, είναι ό,τι πληρώνει το κράτος.

Όλοι πρέπει να λειτουργούμε, πλέον, με γνώμονα την εξοικονόμηση ρεύματος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες. Η οικονομία πηγαίνει πάρα πολύ καλά, καλύτερα από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, έχουμε ένα τριπλό ρεκόρ επενδύσεων και τουρισμού, η κορυφαία επίδοση στην ιστορία της χώρας».

Για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, ο κ. Υπουργός ανέφερε πως «οι πολιτικές μας θα είναι στοχευμένες σε αυτούς που έχουν ανάγκη, δεν θα είναι γενικά μέτρα. Αυτό, διότι πρέπει να κρατάμε δυνάμεις. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, και θα πρέπει να λειτουργούμε με σύνεση.

Δεν έχουμε λεφτά να σκορπάμε, έχουμε ένα συγκεκριμένο προϋπολογισμό και δημοσιονομικούς στόχους, να υλοποιήσουμε. Τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, τα οποία θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, θα βοηθήσουν όλους τους πολίτες που έχουν ανάγκη», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη:

Στην ελβετική τράπεζα J. Safra Sarasin Group, βραζιλιάνικων συμφερόντων, πουλάει ο Σπ. Λάτσης την EFG International

Ιστορίες ενεργειακής τρέλας: Πλυντήριο και μαγείρεμα μόνο πρωί και σβηστά τα φώτα… όταν δεν φυσάει

Ο χειρισμός του πληθωρισμού από τις κεντρικές τράπεζες θα χειροτερέψει τα πράγματα

Παγώνη: Ποιοι και γιατί πρέπει να εμβολιαστούν ξανά με το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού