Οι ανεμβολίαστοι που δεν επιθυμούν να υποβάλλονται σε rapid test για να εισέλθουν σε εμπορικά καταστήματα, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τα ψώνια τους με click away, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδη.

«Δεν απαγορεύεται το click-away, επιτρέπεται», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων  σε τηλεφωνική παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό Οpen, υπογραμμίζοντας ότι το rapid test χρειάζεται για την είσοδο στο κατάστημα.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Αν κάποιος πελάτης δεν θέλει ούτε να κάνει rapid test ούτε να “ασχοληθεί” με κανένα από τα μέτρα, μπορεί να παραλάβει την παραγγελία του χωρίς να μπει στο κατάστημα. Έξω, σε ανοιχτό χώρο, δεν απαγορεύεται να είναι κάποιος χωρίς rapid test, στον εσωτερικό χώρο πρέπει να το έχεις».

Τι ισχύει από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου για τους ανεμβολίαστους

Υπενθυμίζεται ότι από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid ή μοριακά τεστ την εβδομάδα:

– για να μπορούν να πάνε στην εργασία τους, είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα

– για να μπορούν να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, μεικτούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, εμπορικά καταστήματα και κομμωτήρια.

Αντιθέτως, θα μπορούν να προσέρχονται ελεύθερα σε καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης, όπως τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία, αλλά και στις εκκλησίες, για την εκτέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων.

Επιπλέον, αυξάνονται τα πρόστιμα για τα καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα, καθώς θα ξεκινούν από τα 5.000 ευρώ, ενώ θα ισχύει δεκαπενθήμερη αναστολή λειτουργίας. Επίσης, θα υπάρξει ποινή στις ομάδες, αν δεν τηρείται η χρήση μάσκας και οι άλλοι περιορισμοί που ισχύουν για τα γήπεδα.