«Τα προβλεπόμενα πρόστιμα επιβάλλονται συνεχώς τόσο σε πρατήρια και σούπερ μάρκετ, όσο και αποθήκες», επεσήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3.

Ύστερα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «με τη νέα κάρτα καυσίμων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το τρίμηνο του καλοκαιριού, η Ελλάδα υποχωρεί στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όσον αφορά την τιμή των καυσίμων».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Υπουργός υπογράμμισε ότι «μετά  το καλοκαίρι, η χώρα θα βρίσκεται σε προεκλογική χρονιά, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας των εκλογών».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δε θα υπάρξει οριζόντια μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα»

«Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης ήταν και παραμένει πολύ υψηλός, παρά το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει αυξήσει τους φόρους. Οριζόντια μείωση στον ειδικό φόρο καυσίμων, δε θα υπάρξει», ξεκαθάρισε στις 15/06 ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Οι πρατηριούχοι έχουν αναδείξει το σκέλος των πρατηρίων που πουλούν βενζίνη κάτω από την τιμή του διυλιστηρίου. Δεν υπάρχει νόμος, που να απαγορεύει τη φθηνότερη πώληση. Άρα, το Υπουργείο Ανάπτυξης και η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς κάνουν καθημερινούς ελέγχους, ωστόσο δε μπορούμε να χορηγήσουμε πρόστιμο σε κάποιον που πουλά φθηνότερα. Μπορούμε να τιμωρήσουμε κάποιον που πουλά ακριβότερα».