Θέσεις… μάχης έχουν αρχίσει και παίρνουν οι υποψήφιοι της ΝΔ στην Α’ Αθήνας και ήδη οι πρώτες δημοσκοπήσεις έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Σε μία εκλογική περιφέρεια όπου η ΝΔ πήγε πολύ καλά στις προηγούμενες εκλογές, κινδυνεύει να χάσει, με τον καινούργιο εκλογικό νόμο, δύο έδρες, κάτι που σημαίνει ότι θα «πέσουν κορμιά» για το ποιοι θα εκλεγούν.

Στη δημοσκόπηση που έγινε πρόσφατα έχει εξαχθεί το συμπέρασμα ότι όσοι βουλευτές ή υποψήφιοι ανήκουν στην δεξιά πτέρυγα του κόμματος… καταποντίζονται!

Για παράδειγμα ο Θάνος Πλεύρης που κατέλαβε την τρίτη θέση στις προηγούμενες εκλογές τώρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, βρίσκεται στην έβδομη θέση!

Επίσης δεν δείχνει ότι μπορεί να εκλεγεί ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, όπως και η Φωτεινή Πιπιλή, ενώ πολύ πίσω βρίσκεται τόσο η Σοφία Νικολάου, όσο και ο Σάκης Τεντόμας που θα είναι υποψήφιος για πρώτη φορά.

Τα κέρδη που είχε η ΝΔ στον δεξιό της χώρο δείχνουν να εξανεμίζονται.

Οι ψηφοφόροι φαίνεται να… μετακομίσουν στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, με αποτέλεσμα να χάνουν σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων τους κυρίως οι Πλεύρης και Μπογδάνος. Ρόλο σε αυτό έχει παίξει και το γεγονός ότι δεν υπουργοποιήθηκε κανένας βουλευτής (από την Α’ Αθήνας) που να είναι ενταγμένος σε αυτό το κομμάτι της ΝΔ.

Οι γνωστοί παράγοντες στις πρώτες θέσεις

Σύμφωνα, πάντα με τη δημοσκόπηση, υπάρχει ανατροπή και στις πρώτες θέσεις, εκεί που για πολλά χρόνια ήταν η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η κρητικιά πολιτικός δεν κατέχει πια την κορυφή, αλλά έπεσε στην τρίτη θέση. Η κορυφή ανήκει στον Βασίλη Κικίλια και μάλιστα με σημαντική διαφορά από τον δεύτερο που είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης! Ο υπουργός Υγείας δεν χρεώνεται, από τους ψηφοφόρους, καμιά από τις αστοχίες με την διαχείριση της πανδημίας και των μέτρων που ελήφθησαν.

Ο Κικίλιας κατάφερε να μείνει «εκτός κάδρου» σε μεγάλο ποσοστό και αυτό του βγαίνει, δημοσκοπικά τουλάχιστον, σε καλό.

Ο Πιερρακάκης από την άλλη πλευρά έχει δυναμική και στην Πειραιώς θεωρούν βέβαιο ότι θα έχει και δημοσκοπικά ανοδική πορεία το επόμενο διάστημα αφού θεωρείται εξαιρετικά πετυχημένος υπουργός.

Πολύ καλά είναι και τα ποσοστά του Άγγελου Συρίγου. Ο υφυπουργός Παιδείας βρίσκεται στην πέμπτη θέση και αν γινόταν οι εκλογές σύντομα τότε η εκλογή του θεωρούταν βέβαιη.

Εδώ ξεκινούν τώρα τα σενάρια… Το πρώτο έχει να κάνει με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και αν θα είναι υποψήφιος. Ο πρώην επίτροπος δεν έχει δείξει, ακόμα, τις προθέσεις του. Πάντως στη δημοσκόπηση καταλαμβάνει την τέταρτη θέση.

Ένας ακόμα άγνωστος «Χ» είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης, που κι αυτός δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Σύμφωνα με όσα έχει πει στο περιβάλλον του σκέφτεται να αποχωρήσει από την πολιτική. Ο έμπειρος πολιτικός είναι έκτος στη δημοσκόπηση.

Όπως γίνεται αντιληπτό αν οι Αβραμόπουλος και Κακλαμάνης δεν θα είναι τελικά υποψήφιοι θα υπάρξουν ανακατατάξεις στη σειρά.

Σε κάθε περίπτωση η «μάχη» στην Α’ Αθήνας όσο περνάει ο καιρός θα… φουντώνει. Οι υποψήφιοι έχουν ξεκινήσει αγώνα δρόμου για να προσελκύσουν ψηφοφόρους και κομματικά στελέχη. Η μάχη όμως θα κριθεί στη βάση κι εκεί ορισμένοι έχουν ρίξει ήδη μεγάλο βάρος.

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.