Η μάχη της Α’ Αθηνών έχει ξεκινήσει πολύ πριν προκηρυχθούν οι εκλογές. Κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης που έχουν πάρει διαβεβαιώσεις για τις εκλογικές περιφέρειες που θα είναι υποψήφιοι (όποτε γίνουν εκλογές), έχουν ξεκινήσει αγώνα δρόμου για να οργανώσουν τα πολιτικά τους γραφεία.

Ένας από τους υπουργούς που θα κατέβει για πρώτη φορά υποψήφιος με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Α΄ Αθηνών είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ήδη ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και οι στενοί συνεργάτες του έχουν φροντίσει να στελεχώσουν το πολιτικό του γραφείο που στεγάζεται στα Ιλίσια. Εκεί είναι το «στρατηγείο» που γίνονται τα ραντεβού και έχουν μεταφερθεί οι συνεργάτες του. Στο υπουργείο πλέον γίνονται οι συναντήσεις υψηλού επιπέδου.

Ο Πιερρακάκης φρόντισε να κάνει γερές «συμμαχίες» στον χώρο της ΝΔ και μάλιστα σε πολύ κορυφαίο επίπεδο. Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης βοηθούν όσο μπορούν, “πατρονάρουν” θα τολμούσαμε να πούμε, τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Δεν είναι υπερβολή να γράψουμε ότι όλος ο μηχανισμός που είχε η Ντόρα Μπακογιάννη στα πολλά χρόνια που ήταν υποψήφια στην Α’ Αθήνας και στη συνέχεια βοήθησε σημαντικά στην εκλογή του γιού της στον Δημαρχιακό θώκο είναι στην διάθεση του Κυριάκου Πιερρακάκη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ένας από τους στενούς συνεργάτες της Ντόρας, ο Παναγιώτης Αντωνόπουλος, είναι σε «ανοιχτή γραμμή» με τον υπουργό και τον επισκέπτεται συχνά.

Επίσης δημοτικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι που δεν κατάφεραν να εκλεγούν (π.χ Χαρακόπουλος), υποψήφιοι από την Περιφέρεια, διαμερισματικοί σύμβουλοι, αλλά και στελέχη του κομματικού μηχανισμού (όπως ο Ανδρέας Προμπονάς) και πρόεδροι των τοπικών της ΝΔ, είναι ήδη στο πλευρό του Πιερρακάκη.

Σύμφωνα με αυτούς που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης πάει πολύ καλά στο πρώτο, δεύτερο, τρίτο και έκτο διαμέρισμα της Αθήνας, εκεί που πραγματικά έχει μαζέψει πολλά στελέχη που πρόσκεινται στη ΝΔ και κυρίως στο μπλοκ Μπακογιάννη.

Το δυνάμωμα Πιερρακάκη θα προκαλέσει απώλειες σε υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ. Ήδη ψιθυρίζεται στο παρασκήνιο ότι αυτός που θα είναι ο μεγάλος χαμένος από την υποψηφιότητα Πιερρακάκη είναι ο Βασίλης Κικκίλιας! Σημαντικό ρόλο επίσης θα διαδραματίσει και ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Αν αποσυρθεί και δεν βάλει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές τότε οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους του θα κινηθούν προς τον Πιερρακάκη, αφού στο γραφείο του υπουργού έχουν πάει ήδη στελέχη που τον στήριξαν τα προηγούμενα χρόνια. Απώλειες αναμένεται να έχουν τόσο ο Άγγελος Συρίγος όσο και ο Θάνος Πλεύρης που πολύ δύσκολα θα διατηρήσει την τρίτη θέση σε ψήφους που είχε στις τελευταίες εκλογές.

Κοντολογίς η υποψηφιότητα Πιερρακάκη θα είναι πολύ δυνατή αφού έχει ισχυρά ερείσματα σε χώρους και εκτός ΝΔ και σίγουρα θα διεκδικήσει θέση στην πρώτη τριάδα. Για την κορυφή είναι πολύ δύσκολο αφού η Όλγα Κεφαλογιάννη, ακόμα κι αν βρίσκεται εκτός κυβέρνησης, είναι η «βασίλισσα της Αθήνας». Τέλος υπάρχει πάντα η περίπτωση να είναι υποψήφιος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, γεγονός που θα ανακατέψει ακόμα περισσότερο την… τράπουλα.

Η μάχη για την εκλογή στην Α’ Αθήνας θα είναι ιδιαίτερα έντονη και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον…