Ο φετινός… Γολγοθάς του Παναθηναϊκού στην Euroleague ολοκληρώθηκε απόψε στη Μόσχα. Οι «πράσινοι» γνώρισαν ακόμα μία ήττα στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ και έκλεισαν τη χειρότερη σεζόν στην ιστορία τους στη διοργάνωση με 11 νίκες, έναντι 23 χαμένων αγώνων, τερματίζοντας στην 16η θέση.

Η ομάδα του Κάτας είχαν καλή επιθετική παρουσία στο ματς, αλλά για μια ακόμα φορά προδόθηκαν από την πολύ κακή αμυντική λειτουργία τους.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, με επιθετική διάθεση και στα πρώτα λεπτά πήγαιναν κοντά στο σκορ. Ωστόσο, μετά ο Φόιγκτμαν πήρε… φωτιά και έκανε το 27-19 με 11 δικούς τους διαδοχικούς πόντους, σκορ με το οποίο τελείωσε η πρώτη περίοδος.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το «τριφύλλι» μπήκε αρκετά καλά και με… μπροστάρη τον Νέντοβιτς δεν άφηνε την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να ξεφύγει για ένα μεγάλο διάστημα, ώσπου πήραν μπρος οι γηπεδούχοι και έφτασαν τη διαφορά στο +16 (49-33), όμως χάρη σε ένα 0-6 σερί οι «πράσινοι» πήγαν στα αποδυτήρια στο -10 (49-39).

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός ήταν ακόμη καλύτερος επιθετικά, όμως δεν μπόρεσε ποτέ να πλησιάσει στο σκορ λόγω της κακής αμυντικής του λειτουργίας, με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει 74-61 υπέρ των Ρώσων, που διατηρούσαν με σχετική άνεση το προβάδισμα τους.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, αλλά και της… κανονικής διάρκειας της Euroleague, οι «πράσινοι» με μεγάλη ευστοχία τριπόντων και με πρωταγωνιστή τον Παπαπέτρου μπόρεσαν να επιστρέψουν στο ματς (91-86), όμως ένα λάθος γύρισμα του Μήτογλου και το δίποντο του Λούντμπεργκ διαμόρφωσαν το τελικό 93-86.

Τα δεκάλεπτα: 27-19, 49-39, 74-61, 93-86

 

 

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.