Νέο πακέτο μέτρων το οποίο πιθανότατα να ξεπερνά τα 32 δισ. ευρώ ετοιμάζει η ιταλική κυβέρνηση Μάριο Ντράγκι, σε μία προσπάθεια να στηρίξει την οικονομία από τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

Ανώτατος αξιωματούχος του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών είχε γνωστοποιήσει νωρίτερα ότι στα νέα μέτρα περιλαμβάνονται και νέες επιχορηγήσεις σε επιχειρήσεις που αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς και παράταση στα moratoria των δανείων για μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις.

Διψήφιο έλλειμμα για πρώτη φορά μετά από τρεις δεκαετίες

Ο πρόσθετος δανεισμός της ιταλικής κυβέρνησης πιθανότατα θα αυξήσει το δημοσιονομικό έλλειμμα πάνω από το 10% του ΑΕΠ εφέτος από 9,5% του 2020, οπότε η ιταλική οικονομία συρρικνώθηκε 8,9%. Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που η Ιταλία είχε καταγράψει έλλειμμα σε διψήφιο νούμερο ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Οι προηγούμενες επίσημες προβλέψεις της Ρώμης τον Ιανουάριο έκαναν λόγο για ελλείμμα 8,8% για εφέτος, βασιζόμενες στο σενάριο ανάπτυξης της ιταλικής οικονομίας κατά 6% το 2021. Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι τώρα θα πρέπει να αναθεωρήσουν επί τα χείρω την πρόβλεψη αυτή μεταξύ 4% και 5%. Επισημαίνεται ότι η Ιταλία είχε ανακοινώσει πακέτο νέων μέτρων 32 δισ. ευρώ και τον προηγούμενο μήνα, το Μάρτιο.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.