Ρίχνει τις προβλέψεις του το ΔΝΤ για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, στην έκθεση για τις προοπτικές των οικονομιών των κρατών-μελών του (World Economic Outlook) με την ευκαιρία της εαρινής συνόδου του.

Το Ταμείο προβλέπει για φέτος ανάπτυξη 4,1% από 3,8% τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ εκτιμά πως το 2022 θα υπάρξει ισχυρή ανάπτυξη της τάξεως του 5% του ΑΕΠ.

Μάλιστα, το ΔΝΤ εμφανίζεται πιο αισιόδοξο από την Κομισιόν, η οποία στις χειμερινές της εκτιμήσεις προέβλεπε για φέτος ρυθμό ανάπτυξης 3,5% του ΑΕΠ.

Υπενθυμίζεται πως ο προϋπολογισμός προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα «τρέξει» – στο βασικό σενάριο – με ρυθμό 4,8% ή 3,3% με βάση το δυσμενές σενάριο.

Ο διεθνής οργανισμός προβλέπει επιτάχυνση της ανάπτυξης μέχρι και το τέλος του χρόνου και συγκεκριμένα εκτιμά πως το 4ο τρίμηνο του 2021 η ελληνική οικονομία θα «τρέξει» με ρυθμό 6,7% του ΑΕΠ, η οποία θα συνεχιστεί και τα πρώτα τρίμηνα του 2022.

Στην ίδια έκθεση το Ταμείο προβλέπει πως στη συνέχεια θα υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση του ρυθμού ανάπτυξης, ο οποίος θα φτάσει το 3,6% του ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο του επόμενου χρόνου.

Το ΔΝΤ επιμένει ότι μεσοπρόθεσμα η ελληνική οικονομία δεν θα έχει ιδιαίτερα υψηλή ανάπτυξη και θα περιοριστεί κοντά στο 1% και συγκεκριμένα το 2026 θα βρεθεί στο 1,4%.

Στο μέτωπο της ανεργίας, για το 2021 προβλέπει οριακή επιδείνωση στο 16,6% και για το 2022 υποστηρίζει πως θα συρρικνωθεί στο 15,2%.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.