Ιδιαίτερα υποτονική ήταν η εμπορική κίνηση κατά την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων μέσω της μεθόδου των click away και click inside. Παρ’ όλα αυτά μεταξύ των εμπόρων επικρατεί αισιοδοξία αλλά και αγωνία να κρατηθεί ανοικτή η αγορά και ει δυνατόν να δουλέψει χωρίς περιορισμούς την πασχαλινή περίοδο, όταν και προβλέπεται να αυξηθεί ο τζίρος.

«Η αγορά δούλεψε περισσότερο αναγνωριστικά σήμερα. Η κίνηση ήταν υποτονική όμως το μεγάλο στοίχημα ήταν να δοκιμαστούν στην πράξη τα μέτρα για την ασφάλεια της υγείας αλλά και η διαδικασία των ραντεβού», σημειώνει στο protothema.gr ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σταύρος Καφούνης. Ο ίδιος νωρίτερα περιόδευσε στους εμπορικούς δρόμους της πόλης συζητώντας με τους συναδέλφους του που ανέβασαν σήμερα ρολά. «Αυτή την περίοδο δεν περιμένει κανείς να έχει ουρές πελατών. Περισσότερο έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας προς την εορταστική περίοδο. Οπότε αφενός προέχει να παραμείνουμε ανοικτοί και αφετέρου να είμαστε προετοιμασμένοι έχοντας φτιάξει τις βιτρίνες μας, τοποθετώντας στις προθήκες νέα προϊόντα κοκ», σημειώνει ο κ. Καφούνης.

Και προσθέτει: «Απ’ αυτή την άποψη είχαμε μία καλή αρχή που θέτει τις βάσεις για το μέλλον με ανοικτά όλα τα καταστήματα χωρίς περιορισμούς και παντού, επιβεβαιώνοντας ότι το λιανεμπόριο είναι ασφαλές». Λόγω του στοκ που έχει μείνει εδώ και ένα χρόνο αδιάθετο πολλοί έμποροι δεν προχώρησαν σε σημαντική ανανέωση των προϊόντων τους. Αντιθέτως επιχειρούν ακόμη και τώρα, παρά το γεγονός ότι η εκπτωτική περίοδος έληξε, να προσελκύσουν πελάτες με προσφορές που φθάνουν ως και το 70%.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.