Το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Υγείας τονίζει πως η απόφαση για το λιανεμπόριο πάρθηκε μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, απαντώντας στις επικρίσεις του εκπροσώπους Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η απόφαση της κυβέρνησης για το λιανεμπόριο, με όρους και υγειονομικά πρωτόκολλα, τόσο για την Αττική όσο και για την υπόλοιπη χώρα, ελήφθη έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Το μόνο “αλλοπρόσαλλο” είναι η συνέχιση της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 15 μήνες, που από τη μία καταστροφολογεί και από την άλλη πρωτοστατεί στη μη τήρηση των μέτρων».

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση ή δεν γνωρίζει τα στοιχεία ή δεν ακολουθεί τις εισηγήσεις των ειδικών

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον Real Fm, δήλωσε ότι «Όποιος παρακολούθησε τη συζήτηση στη βουλή την Παρασκευή άκουσε τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι έχει σχέδιο για το άνοιγμα της αγοράς, αλλά μέχρι το ίδιο βράδυ είχε ανατραπεί. Ή δεν γνωρίζει η κυβέρνηση τα στοιχεία για την πανδημία ή δεν ακολουθεί τις εισηγήσεις των ειδικών».

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.