Έχει περάσει ακριβώς ένα χρόνος από τότε που η πανδημία ανάγκασε το μουσείο Van Gogh στο Άμστερνταμ να κλείσει τις πόρτες του. Έκτοτε το μουσείο προέβη σε επανασχεδιασμό της ιστοσελίδας του, ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να περιηγούνται σε όλα τα έργα της μόνιμης συλλογής από την ασφάλεια του σπιτιού τους.

Σήμερα και με την πανδημία να συνεχίζεται επ’ αόριστον, το μουσείο αποφάσισε να αναβαθμίσει τη διαδικτυακή του παρουσία, δίνοντας στο κοινό του την ευκαιρία να περιηγηθεί σε μερικά από τα σημαντικότερα έργα της νέας έκθεσης με τίτλο Here to StayA decade of remarkable acquisitions and their stories.

What's On - Van Gogh Museum

Μέρος των συλλογών του αποτελούν επίσης έργα από καλλιτέχνες που σχετίζονται με τον Van Gogh: αυτούς που ενέπνευσαν το έργο του, τους σύγχρονούς του και αυτούς που ο ίδιος ενέπνευσε ως καλλιτέχνης. Αυτός είναι ο λόγος που η νέα έκθεση δίνει στον επισκέπτη την ευκαιρία να δει έργα των Edvard Munch, Henri de Toulouse-Lautrec, Claude Monet και Edgar Degas, αλλά και λιγότερο γνωστών καλλιτεχνών όπως οι Henri Guérard και Adolphe Appian.

Here to Stay: A decade of remarkable acquisitions and their stories' - Exhibition at the Van Gogh Museum from 5 February 2021 - Bernieshoot blogueur chroniqueur influenceur toulousain

Πίνακες του Van Gogh αλλά και έργα άλλων μεγάλων καλλιτεχνών συνοδεύονται από προσωπικές ιστορίες μίας ομάδας ανθρώπων που αποτελείται όχι μόνο από επιμελητές του μουσείου, αλλά και από απλούς κατοίκους της πόλης του Άμστερνταμ.

News and Press - Van Gogh Museum

Το Here to Stay εστιάζει περισσότερο σε αυτές τις ιστορίες, σε μια προσπάθεια να δείξει πως ένα έργο τέχνης δεν είναι κάτι στατικό, αλλά ζει και αναπνέει μέσα από τις ιστορίες των ανθρώπων που σχετίζονται με αυτό, μέσα στα χρόνια. Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του μουσείου, οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν σε 13 από τα βασικότερα έργα της έκθεσης αυτής, και να ανακαλύψουν τις ιστορίες πίσω από αυτά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.