Ορισμένοι πίνακες άφησαν ιστορία στο πέρασμα των αιώνων και έγιναν πρότυπα τεχνοτροπίας. Αποτέλεσαν ακόμη και τη μετουσίωση της τέχνης όπως αυτή μεταβιβάζεται από τη σκέψη στο πινέλο και έπειτα στον καμβά.

«Mona Lisa»—Leonardo da Vinci – 1503 ως 1517

Η ιστορία πίσω από τον πίνακα: Η Μόνα Λίζα του Leonardo Da Vinci |  CultureNow.gr

Η Mona Lisa είναι ένα κλασικό έργο. Ένας πίνακας που τον γνωρίζουν όλοι. Η Mona Lisa είναι ένας απίστευτα όμορφος πίνακας μιας γυναίκας που ονομάζεται Lisa Gerardini, που κατοικούσε στη Φλωρεντία της Ιταλίας. Υπήρχε ένας έμπορος μεταξιού στη Φλωρεντία με το όνομα Francesco del Giocondo που επέμενε να ζωγραφίσει τη γυναίκα του.

Η λέξη Mona είναι παραλλαγή της ιταλικής λέξης «madonna», που προέρχεται από το «mia donna» (που κυριολεκτικά σημαίνει «η γυναίκα μου» ή «η κυρία μου»).

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πίνακας ονομάζεται Mona Liza, που σημαίνει «Η κυρία μου Λίζα».

«Starry Night»—Vincent Van Gogh – 1889

The Starry Night - VINCENT VAN GOGH 1889 Art Print by AUX BEAUX-ARTS

Το καμπαναριό της εκκλησίας, λέγεται ότι μοιάζει με εκείνο στην Ολλανδία, από όπου κατάγεται o Van Cogh. Αντί για εκείνα στη Γαλλία, όπου βρισκόταν κατά τη στιγμή της ζωγραφικής.

Οι περιστροφές στον ουρανό είναι σκόνη που παρασύρεται από τον αέρα, γνωστών ως νεφελώματα.

Ο πίνακας είναι καλά δομημένος, αλλά οι σύντομες και βαριές πινελιές δημιουργούν ένα «κινούμενο» κομμάτι. Τα πλούσια και αντίθετα χρώματα αντιπροσωπεύουν την αγάπη του Van Cogh για τη νύχτα, η οποία ήταν γι’ αυτόν, «πολύ πιο ζωντανή και πλούσια από την ημέρα».

«The Scream»—Edvard Munch – 1893

Hidden Message on Edvard Munch's 'The Scream' May Be Solved

Το Scream-Κραυγή, είναι ένας εξαιρετικά διάσημος πίνακας που δημιουργήθηκε στη Νορβηγία. Σύμφωνα με τον Munch, ο πίνακας αντιπροσωπεύει ένα συγκεκριμένο γεγονός.

Θυμάται το περπάτημα με δύο φίλους μια μέρα, όταν ξαφνικά ολόκληρη η ατμόσφαιρα άλλαξε. Ήταν μια ήρεμη και γαλήνια μέρα, εξηγεί, μέχρι που ο ουρανός άλλαξε τελείως και κατακλύστηκε από έντονες κόκκινες φλόγες. Αυτή η ξαφνική και έντονη αλλαγή προκάλεσε άγχος στο Munch, έτσι έγινε το The Scream.

Ο Donald Olson, καθηγητής αστρονομίας και φυσικής στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Τέξας, απέδωσε τον κόκκινο ουρανό που είδε εκείνη την ημέρα σε μια ηφαιστειακή έκρηξη που συνέβαινε σε άλλο μέρος του πλανήτη.

Ο Olson και η ομάδα του διαπίστωσαν ότι αυτοί οι έντονοι, κόκκινοι σπινθήρες ήταν στην πραγματικότητα συντρίμμια από μια τεράστια έκρηξη στο νησί της Krakatoa, στην Ινδονησία.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.