Το ΚΙΝΑΛ μιλά με προτάσεις, η ΝΔ άρχισε να θυμίζει…γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ

Ηρεμήστε κύριε Μητσοτάκη. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Και σε όλους τους τόνους το έχουμε πει και σε όλες τις συζητήσεις και από αυτό το βήμα και στο δημόσιο διάλογο. Εγώ δεν έχω καμία απολύτως σχέση στον τρόπο με τον οποίο αντιπολιτεύεται ο κύριος Τσίπρας, διότι σε κάθε αντίδραση που έχουμε, σε κάθε κριτική που σας κάνουμε, έχουμε απόλυτα τεκμηριωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις.

Το πρόβλημα κύριε Πρωθυπουργέ είναι ότι εσείς όσο περνάει ο καιρός μοιάζετε με τον κύριο Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ, κάθε μέρα σας έχω δείξει ότι προβάλει όλο και περισσότερο ένας γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ.  Ανησυχώ γιατί δεν δείχνει ο Πρωθυπουργός, πάρα την παταγώδη αποτυχία και το αδιέξοδο που οδήγησαν οι αποφάσεις του, να κατανοεί ότι χρειάζεται άμεσα, τώρα, αλλαγή κατεύθυνσης. Καταλάβετε το καλά και αλλάξτε κατεύθυνση κ. Μητσοτάκη.

Πολίτες απροστάτευτοι μέσα σε ένα σωρό σκανδάλων

Ανησυχώ γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν αντιλαμβάνεται ότι τα μέτρα που έχει πάρει δεν δημιουργούν προοπτική για την επανεκκίνηση της Οικονομίας. Ιδιαίτερα για την μικρή και μεσαία επιχείρηση. Ανησυχώ γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός που το εργατικό εισόδημα υπέστη για το 2020 σοβαρές μειώσεις που έφθασαν το 30% για την πλειοψηφία (55%) των εργαζομένων, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΕ ΓΣΕΕ.  Μην μου λέτε να αρχίζω να λέω ονόματα και διευθύνσεις.

Από πού να αρχίσω; Από τις απ’ ευθείας αναθέσεις. Όλες τις διαδικασίες; Όλες τις διαδικασίες που προσπαθείτε να κάνετε κατά παρέκκλιση, τα λέει και η κοινοβουλευτική μας ομάδα, κάθε μέρα δίνει αγώνες εδώ. Να ξεκινήσω από το διαγωνισμό για την πλατφόρμα για τα εμβόλια, που πήρατε πίσω γιατί αποκαλυφθήκατε; Να μιλήσω για το voucher των επιστημόνων; Να πω τι γίνεται στη μεταναστευτική πολιτική; Θέλετε να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση. Και δεν υπάρχει κανείς που να μην γνωρίζει ότι δε υπάρχει καμία απόφαση αυτής την Κυβέρνησης που να μην έχει την υπογραφή του επιτελικού κράτους του Μαξίμου. Αν δεν το ξέρετε, ψάξτε να δείτε τι γίνεται στο εσωτερικό του Μαξίμου, μην κακίζετε εμένα.

Αναφέρθηκα ήδη στους 350.000 ανέργους, εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ που έμειναν χωρίς καμία στήριξη όλο αυτό το διάστημα. Θα σας δώσω όμως και άλλες κατηγορίες με τις οποίες φτάνουμε στις 500.000 :

  • Εποχιακά εργαζόμενοι που τους απέκλεισαν τα κριτήρια
  • Εργαζόμενοι σε Τουριστικά γραφεία
  • Εργαζόμενοι στην εξυπηρέτηση εντος αεροδρομίου
  • Εργαζόμενοι στα Τουριστικά Λεωφορεία και τα rent a car
  • Εργαζόμενοι στα καταστήματα αφορολογήτων.

 

Δράση και πρωτοβουλία τώρα για να μην ξαναζήσουμε τραγικές καταστάσεις του παρελθόντος

Και άριστοι και αδιάβαστοι δεν γίνεται κ. Μητσοτάκη. Στοιχίζει στη χώρα. Τουλάχιστον πάρτε κάποιες πρωτοβουλίες με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που ετοιμάζονται να διεκδικήσουν ελαστικότερες διαδικασίες για την στήριξη των οικονομιών τους αλλά και αύξηση των πόρων που προβλέπει το Πρόγραμμα. Ήδη ο κ .Ντράγκι και ο κ. Μακρόν προετοιμάζονται. Η Ελλάδα έχει κάθε λόγο, ως η χώρα με τα μεγαλύτερα προβλήματα να πρωτοστατήσει σε μια τέτοια πρωτοβουλία. Μην αρκεστείτε στην αυτονόητη εξέλιξη ότι οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ε.Ε δεν θα ισχύσουν και για το 2022. Η χώρα μας δεν θα μπορέσει να ανακάμψει όπως πρέπει, να ανασυγκροτήσει την οικονομία της και να βγει οριστικά από την κρίση, αν δεν αλλάξουν ριζικά οι πολιτικές του Συμφώνου Σταθερότητας, οι συντηρητικές πολιτικές της λιτότητας στην Ευρώπη. Με δυσβάσταχτους όρους για πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα χρόνια, όχι μόνο θα υπονομευθεί κάθε
προσπάθεια, αλλά θα κινδυνεύσουμε να ξαναζήσουμε αρνητικές καταστάσεις του πρόσφατου παρελθόντος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.