Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και της αντιπολίτευσης, η οποία επικρίνει την κυβέρνηση ότι δεν παρεμβαίνει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την πρόθεση απο επένδυσής του από την Πειραιώς, κατά την προσεχή αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας.
«Το ΤΧΣ δεν ανήκει στο δημόσιο τομέα, ούτε στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Λειτουργεί αμιγώς κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας. Αυτός είναι ο νόμος του 2010. Νόμος που επτά φορές τροποποιήθηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν άλλαξε ποτέ!» απάντησε ο Χρήστος Σταϊκούρας, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στόχοι της κυβέρνησης, τόνισε ο υπουργός, κλείνοντας την ενημέρωση στην Επιτροπή Οικονομικών, «είναι η μείωση του όγκου των κόκκινων δανείων και δεύτερον, να δώσουμε τη δυνατότητα στο ΤΧΣ να συμμετέχει σε τέτοιες πράξεις, έτσι ώστε να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του Δημοσίου».
Ο κ. Σταϊκούρας υπενθύμισε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας Πειραιώς ήταν κατά 50% περίπου κόκκινα δάνεια όπως και τα CoCos και υπογράμμισε στην αξιωματική αντιπολίτευση πως «εμείς έχουμε σταθερές θέσεις, απόψεις και αξίες, δεν είμαστε πολιτική ανεμοδούρα»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα  και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.