Όλοι οι υποψήφιοι για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ, μέσω των δύο ξεχωριστών διαγωνισμών που προωθούνται από το ΤΑΙΠΕΔ και τον ειδικό διαχειριστή, περνούν στο τελικό στάδιο και θα κληθούν μέσα στους επόμενους μήνες να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές. Οι διαγωνισμοί διεξάγονται παράλληλα με τους ίδιους υποψηφίους έτσι ώστε αυτός που θα επικρατήσει να έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της βιομηχανίας σιδηρονικελίου.
Την Τρίτη ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της πρώτης φάσης στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα επισημοποιηθεί και η προεπιλογή από τον ειδικό διαχειριστή. Υπενθυμίζεται πως ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ αφορά το εργοστάσιο της Λάρυμνας και τα μεταλλεία Λάρυμνας και Λουτσίου. Ο διαγωνισμός που διενεργείται από τον ειδικό διαχειριστή περιλαμβάνει τα μεταλλευτικά δικαιώματα επί των μεταλλείων της Εύβοιας, της Φθιώτιδας και Βοιωτίας (Άγιος Ιωάννης) και τα μεταλλεία της Καστοριάς.

ΛΑΡΚΟ: Οι έξι υποψήφιοι

Στο δεύτερο στάδιο των δύο διαγωνισμών περνούν και οι έξι υποψήφιοι δηλαδή τα σχήματα:
COMMODITY & MINING INSIGHT IRELAND LIMITED
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – AD HOLDINGS AG
ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
SOLWAY INVESTMENT GROUP LIMITED
THARISA PLC
TRAFIGURA GROUP Pte Ltd.
Την Τρίτη ανακοινώθηκε πως δεν πέρασε στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού για την παραχώρηση της υποθαλάσσιας αποθήκης φυσικού αερίου στα ανοικτά της Καβάλας η κοινοπραξία China Machinery Engineering Co. Ltd. (CMEC) – Maison Group που είχε εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον. Έτσι, στο τελικό στάδιο διεκδίκησης της σύμβασης παραχώρησης της χρήσης, ανάπτυξης και εκμετάλλευσης του υπόγειου φυσικού χώρου που προκύπτει από το σχεδόν εξαντληθέν κοίτασμα φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα», με σκοπό τη μετατροπή του σε χώρο αποθήκευσης φυσικού αερίου πέρασαν η Energean Oil και η κοινοπραξία ΔΕΣΦΑ – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
https://radar.gr/article/39487/larko-dimosieythike-i-prosklisi-endia

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.