Άγρια κόντρα μεταξύ Πολάκη και Πλεύρη, με βαρείς χαρακτηρισμούς, έλαβε χώρα στη Βουλή, όπου συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά και τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών την υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016 και τη σχέση του με τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.

«Δοσίλογοι και μαυραγορίτες»

Αφορμή αποτέλεσαν οι προκλήσεις και οι απειλές του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η παράταξη των Κολοκοτρώνηδων, του Μακρυγιάννη και του Βελουχιώτη και η ΝΔ το κόμμα του Τσολάκογλου. Προειδοποίησε δε ότι η δεύτερη φορά Αριστερά θα είναι πολύ διαφορετική».

Επιτέθηκε στη ΝΔ για την κατάθεση του αιτήματος της σύστασης προανακριτικής επιτροπής, χτυπώντας με δύναμη το χέρι του στο βήμα της Βουλής εκφράζοντας την «καθαρότητα» των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση όπως είπε με την παράταξης της ΝΔ που είναι μια παράταξη του δοσιλογισμού και του μαυραγοριτισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσφύγει είπε στη Δικαιοσύνη για σκανδαλώδεις υποθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, κάνοντας  ειδικές αναφορές σε αναθέσεις προμηθειών που έχει προχωρήσει η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου.

«Φανάρι στη διαδικασία δεν θα σας κρατήσουμε και να ξέρετε ότι τίποτα απ’ όσα κάνετε δεν θα ξεχαστεί!», είπε ο κ. Πολάκης. «Θα αναζητηθούν ευθύνες όταν έρθει η ώρα. Δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό μια αντιδήμαροχς στη Καρδίτσα να ντανιάζει το σπίτι της, τις κονσέρβες, τα γάλατα και τα μακαρόνια για τους πλημυροπαθείς… Τολμάτε εσείς η παράταξη δοσιλογισμού και μαυραγοριτισμού να μιλάτε  για διαφθροά και διαπλοκή» είπε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Χοίρος και λέοντας»

Όλα αυτά προκάλεσαν την αντίδραση του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος  ανέφερε ότι τον κ. Πολάκη τον αντιμετωπίζουμε όπως ιστορικά αναφέρεται στο μύθο του Αισώπου, «όταν ο χοίρος προκάλεσε το λέοντα να μονομαχήσουν. Πριν τη μονομαχία ο χοίρος κυλίστηκε στη λάσπη και ο λέοντας έφυγε», είπε καυστικά ο Θάνος Πλεύρης, προσθέτοντας ότι «εσείς του 3% , πήρατε μια φορά ποσοστό που παίρνει η ΝΔ, στις κακές της στιγμές. Είστε η παράταξη που με την άθλια διακυβέρνηση έβλαψε περισσότερο από ποτέ την δημοκρατία και τον τόπο».

«Δεν ασχολούμαστε με τις ύβρεις Πολάκη, ούτε περιμένουμε να ανακαλέσει, επειδή προσέβαλε μια ολόκληρη παράταξη και όσους την ψηφίζουν» πρόσθεσε, καλώντας ωστόσο τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί αν συμφωνεί με την έκφραση του πρώην υπουργού του, ότι η ΝΔ είναι παράταξη δοσιλογισμού.

«Χοίροι, ήταν αυτοί που σαν σήμερα πριν 69 χρόνια εκτέλεσαν Νίκο Μπελογιάννη. Χοίροι και γουροόυνια είναι αυτοί που συμμετείχαν σε πορείες της Χρυσής Αυγής, όπως εσείς και τώρα το παίζετε δημοκράτης», απάντησε σε έντονο ύφος ο Παύλος Πολάκης. «Δεν ανακαλώ απολύτως τίποτα, η ιστορία έχει καταγράψει σε ποια πλευρά του ποταμού στάθηκαν οι παρατάξεις που υπάρχουν στον τόπο… Η παράταξη των Κολοκοτρώνη, Μακρυγιάννη και Πολυτεχνείου από τη μία  και των  Κοτζαμπάσηδων και του Τσολάκογλου που από τη μήτρα της βγήκαν οι χουντικοί», είπε ο Πολάκης, αποχωρώντας από την αίθουσα.

Η παρέμβαση του προέδρου της Βουλής

Παρεμβαίνοντας ο αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Αθανασίου, ανέφερε ότι «η ΝΔ, ήταν η παράταξη που άμβλυνε τις συνέπειες του εμφυλίου. Πήρε σωστές αποφάσεις για τη χώρα και την έβαλε στην ΕΕ», προσθέτοντας ότι «τα ηγετικά της στελέχη πολέμησαν όσο λίγοι τη δικτατορία» και ότι «0κράτησε χώρα στην Ευρωζώνη και σήμερα διαχειρίζεται τις κρίσεις όλες». Κατόπιν αυτών κάλεσε κ. Πολάκη και όσους ταυτίζονται με αυτόν «να είστε προσεκτικοί όταν μιλάτε για τη μεγάλη αυτή δημοκρατική παράταξη».

Ξαναπαίρνοντας τον λόγο, ο Θάνος Πλεύρης, κατηγόρησε τον κ. Πολάκη για διχαστικό λόγο. «Το 2021 θέλουν να χωρίζουν ελληνικό λαό», είπε, προσθέτοντας ότι η «παράταξη αυτή μετά τον εμφύλιο έθεσε τις βάσεις για να έχουμε τη δημοκρατία που έχουμε».

Συμπλήρωσε δε ότι «εγώ είπα την ιστορία με το λέοντα και τον χοίρο», και κ. Πολάκης «ο ίδιος αναγνώρισε τον εαυτό του στο ρόλο του χοίρου».

Κάλεσε για άλλη μια φορά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση για τις εκφράσεις Πολάκη περί δοσίλογων και μαυραγοριτών λέγοντας « ωστόσο βλέπουμε σήμερα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είναι ο κ. Πολάκης και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κ. Τζανακόπουλος».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.