Την παράταση του lockdown σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ανάμεσά τους η Αττική και η Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως πέντε νέες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» Πρόκειται για: την ΠΕ Κοζάνης, την ΠΕ Πέλλας, τον δήμο Γρεβενών, τον δήμο Κιλκίς και τον δήμο Βέροιας.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο» παραμένουν: Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια εκτός του δήμου Σκύρου, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Λέσβος, Ζάκυνθος, Μύκονος, καθώς και οι δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Χανίων, Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Αμφίπολης, Σκιάθου, Καρδίτσας και Καστοριάς και Ορεστίδος».

Παπαευαγγέλου : Σταθεροποιείται ο δείκτης θετικότητας

Εικόνα σταθεροποίησης, πρώτη φορά σήμερα, μετά από επτά εβδομάδες, επεσήμανε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, στη σημερινή ενημέρωση για τον κοροναϊό. Η κυρία Παπαευαγγέλου στάθηκε ιδιαίτερα στον δείκτη θετικότητας, ο οποίος μετά από αρκετό διάστημα σταθεροποιήθηκε την τελευταία εβδομάδα στο 6%, κάτι που, όπως είπε, είναι πολύ σημαντικό.

Στην Επιτροπή επεξεργαζόμαστε το άνοιγμα της επόμενης ημέρας. Περιμένουμε τη μείωση των κρουσμάτων και των νέων ασθενών. Η βασική στρατηγική είναι όχι μόνο να εξασφαλιστεί το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων, αλλά και η αποφυγή ενός ακόμα κλεισίματος.

Στόχος είναι να αξιοποιηθεί η χρήση σε ανοιχτούς χώρους. Συζητείται η χρήση διπλής λη ενισχυσμένης μάσκας σε χώρους υψηλού κινδύνου. Σήμερα έχουμε στα χέρια μας τα ατομικά τεστ. Με τη διενέργεια ατομικού τεστ από τους πολίτες, θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τους ασυμπτωματικούς και την ιχνηλάτιση των επαφών τους έγκαιρα. Το αρνητικό τεστ θα πρέπει να διαπιστώνεται και με ένα μοριακό τεστ.

Κοροναϊός : Δείτε live την ενημέρωση για την πανδημία και το σχέδιο για τα self test

https://radar.gr/article/90187/sta-1-496-ta-kroysmata-707-oi-diasolinomenoi-53-thanatoi

 

https://radar.gr/article/90139/loimoksiologoi-pros-anoigma-sxoleion-apo-tis-5-aprilioy-sto-trapezi-kai-oi-diadimotikes-metakiniseis

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.