Περί τις 10 Απριλίου αναμένεται να γίνει η πληρωμή για τις αναστολές Μαρτίου καθώς συνήθως η πληρωμή του επιδόματος των 534 ευρώ γίνεται μέσα στο πρώτο 10ημερο του κάθε μήνα.

Οι ειδικές αποζημιώσεις, ως συνήθως, θα υπολογιστούν με βάση τα 534 ευρώ για 30 ημέρες αναστολής ή 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής άρα ο κάθε πολίτης στην πληρωμή του για τις αναστολές Μαρτίου θα λάβει ό,τι του αναλογεί σύμφωνα με τις ημέρες αναστολής του.

Αναστολές Μαρτίου: Ποιοι θα δουν στην πληρωμή τους λιγότερα από 534 ευρώ

Οι εργαζόμενοι σε κομμωτήρια και ινστιτούτα περιποίησης νυχιών που άνοιξαν στις 22 Μαρτίου θα λάβουν επίδομα για 21 ημέρες, δηλαδή 374 ευρώ. Για το τελευταίο 10ήμερο του Μαρτίου, δηλαδή για την περίοδο 22-31 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι θα λάβουν αναλογία του μισθού τους. Αντίθετα, όσοι παραμείνουν έως το τέλος του Μαρτίου σε αναστολή σύμβασης θα λάβουν ολόκληρο το επίδομα 534 ευρώ από το κράτος και τίποτα από τον εργοδότη.

Αναστολές Μαρτίου - Πότε θα γίνει η πληρωμή των 534 ευρώ

Αναστολές Μαρτίου: Για πρώτη φορά η προϋπόθεση τζίρου της επιχείρησης

Σημειώνεται ότι από τον Μάρτιο στο μέτρο αναστολής σύμβασης τέθηκε για πρώτη φορά και η προϋπόθεση τζίρου της επιχείρησης.

Έτσι, όσες επιχειρήσεις δεν ήταν επιλέξιμες λόγω τζίρου, δεν μπορούσαν να υποβάλλουν δηλώσεις αναστολών για τον Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται πως οι αναστολές Μαρτίου αφορούσαν εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί έως 31/01/2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αναστολή για το μήνα Απρίλιο θα τεθούν μόνο οι εργαζόμενοι των κλειστών επιχειρήσεων με κρατική εντολή καθώς τα δημοσιονομικά περιθώρια στενεύουν. Επόμενως αν και εφόσον ανοίξει η αγορά τον Απρίλιο η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα ισχύει κατά κύριο λόγο για τις επιχειρήσεις (εστίασης και τουρισμού) που θα εξακολουθήσουν να είναι κλειστές με κρατική εντολή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.