Η προεδρος του Κινήματος ΑλλαγηςΦωφη Γεννηματά, δεν πτοήθηκε από ένα μικρό πρόβλημα υγείας που την ανάγκασε να παραμείνει προληπτικά στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και παραβρέθηκε κανονικά στην Ψηφιακή Περιοδεία που αυτή τη βδομάδα στο επίκεντρο βρίσκεται η παραδοσιακά φιλικά προσκείμενη προς το ΠΑΣΟΚ, Κρήτη. Η θεματική της Δευτέρας αφορούσε το Ταμείο Ανάκαμψης και πως μπορούν να αξιοποιηθούν οι πόροι. Στη συζήτηση συμμετείχε και ο πρώην υπουργος Φίλιππος Σαχινίδης. Στην εισαγωγική της ομιλία η κ. Γεννηματά, άσκησε κριτική για άλλη μια φορά στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας. Παράλληλα, ευχαρίστησε το υγειονομικό προσωπικό που οπως υπογράμμισε δίνει έναν υπεράνθρωπο αγωνα όλο αυτο το διάστημα.

ΕΣΥ στο όριο, ιδιωτικές κλινικές στο απυρόβλητο, απραξία και επερχόμενα λουκέτο

Μιλώντας για την πανδημία η προεδρος του Κινηματος Αλλαγης σημείωσε πως «αντί να πάρουν στοχευμένα μέτρα σε κάθε περιοχή, εξασφαλίζοντας ένα σταδιακό και ασφαλές άνοιγμα, επέμειναν σε οριζόντια και λανθασμένα περιοριστικά μέτρα. Που όχι μόνο δεν πέτυχαν, αλλά εξάντλησαν την υπομονή των πολιτών χωρίς αποτέλεσμα. Δυστυχώς το κατά τον κ. Μητσοτάκη τελευταίο μίλι, είναι μακρύς δρόμος. Με μια κουρασμένη και απογοητευμένη κοινωνία, που χάνει την εμπιστοσύνη της όταν βλέπει ακόμη και την προσπάθεια καπελώματος των ειδικών από την Κυβέρνηση».

«Το ΕΣΥ είναι σε βαθύ κόκκινο. Επιτέλους η Κυβέρνηση προχώρησε στην επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών για την κάλυψη των νέων Covid κλινικών στα Νοσοκομεία. Όπως είχαμε προτείνει», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά επιμένοντας στο αίτημα του κόμματος να προχωρήσει και στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. Αναφερόμενη στην οικονομία τόνισε πως τα «δεδομένα που διαμορφώνονται για το 2021 στην Οικονομία δεν επιτρέπουν αισιοδοξία. Ο κ. Μητσοτάκης έταξε άλμα δεκαετίας αλλά σκοντάφτει στην καθημερινότητα σε κάθε δυσκολία». Συμπλήρωσε πως «οι προβλέψεις του Κρατικού Προϋπολογισμού αποδεικνύονται ήδη εξωπραγματικές. Το ίδιο και οι εκτιμήσεις για τον Τουρισμό. Η έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου, οι αποσπασματικές και καθυστερημένες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης επαυξάνουν τις αρνητικές εξελίξεις, την ύφεση, το ιδιωτικό χρέος, το νέο έλλειμμα στον Κρατικό Προϋπολογισμό. Η απειλή για χιλιάδες λουκέτα και μαζική ανεργία που θα βρούμε μπροστά μας όταν ανοίξει η οικονομία είναι υπαρκτή».

Το Ταμείο Ανάκαμψης και η Κρήτη

Μιλώντας για τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης η Φωφη Γεννηματά, σημείωσε πως «η Κρήτη έχει όλες τις προϋποθέσεις να πρωτοπορήσει και στη μετά covid εποχή, αξιοποιώντας τη θέση της, το κλίμα, τους ανθρώπους της και αυτό που ήδη είναι, με βασικούς πυλώνες τον τουρισμό, τον αγροδιατροφικό τομέα, την ενέργεια και τις τεχνολογίες, πραγματοποιώντας το ποιοτικό άλμα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.