Παρά την πανδημία του κορωνοϊού και των ιδαίτερων συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας αυτής στην χώρα μας αυτήν τη στιγμή, οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 πρόκειται να πραγματοποιηθούν με λαμπρότητα και με υψηλούς καλεσμένους.

Οι προετοιμασίες, τόσο των εκδηλώσεων, όσο και ως προς τα υγειονομικά μέτρα που πρέπει να τηρηθούν λόγω της πανδημίας, είναι εδώ και καιρό σε πλήρη εξέλιξη.

Στόχος να προβληθεί η Ελλάδα ως μία χώρα που είναι υπερήφανη για την ιστορία της και διαθέτει ισχυρές συμμαχίες. Ο τελευταίος άλλωστε είναι και ο λόγος που εδώ και καιρό είναι σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για τους υψηλούς προσκεκλημένους που θα παραστούν στις εκδηλώσεις. Πρόκειται για πρόσωπα που προέρχονται από χώρες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα για την ανεξαρτησία.

Οι προσκεκλημένοι και η συμβολική παρουσία τους

Στην Αθήνα αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Ρωσία και τη Γαλλία, και συγκεκριμένα, ο πρίγκιπας Κάρολος, διάδοχος του βρετανικού θρόνου, με τη σύζυγό του Καμίλα, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν με τη σύζυγό του, Βλαντλένα, αλλά και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, μετά την ακύρωση του ταξιδιού του Εμανουέλ Μακρόν. Στις εκδηλώσεις θα παραβρεθεί επίσης και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

Όλοι οι παραπάνω θα παραστούν σε εκδηλώσεις το διήμερο 24-25 Μαρτίου, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν η επίσκεψη στο νέο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης και η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα.

200 χρόνια από την Επανάσταση: Το πρόγραμμα 24 και 25 Μαρτίου

Η επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη. Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα παρουσιάσει το νέο κτίριο και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αναμένεται να δοθεί έμφαση σε πίνακες ζωγραφικής με θέμα την Επανάσταση του 1821. Σε περίοπτη θέση θα βρίσκονται οι πίνακες του Θεόδωρου Βρυζάκη «Η Ελλάς ευγνωμονούσα» και «Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλογεί τη σημαία της Επανάστασης».

Επίσης, η Εθνική Πινακοθήκη πρόκειται να ανοίξει το επόμενο διάστημα τις πόρτες της για το κοινό.

Ανήμερα την 25η Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση, χωρίς θεατές και μόνο με την παρουσία των επίσημων προσκεκλημένων.

Παρ’ όλα αυτά, η παρέλαση θα μεταδοθεί μέσω της ΕΡΤ που θα καλύψει το γεγονός με εκφωνητές τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή Νίκο Αλιάγα και την αρχισμηνία Σοφία Κορμά.

Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν πεζοπόρα, μηχανοκίνητα και αεροπορικά τμήματα από το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Παράλληλα, αναμένεται να παρελάσουν και ιππείς κρατώντας ιστορικές σημαίες από τους Αγώνες του Έθνους, ενώ μπάντες θα παίζουν τους εθνικούς ύμνους των 4 χωρών.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.