Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, είναι οι πρώτοι προσκεκλημένοι που έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους στη χώρα μας στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Οι ξένοι ηγέτες που θα έρθουν στην Ελλάδα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι ηγέτες θα παρακολουθήσουν τη στρατιωτική παρέλαση.

Ακολουθώντας τον σχεδιασμό του πρωθυπουργικού γραφείου και το πρωτόκολλο, η Προεδρία της Δημοκρατίας θα παραθέσει δείπνο στους ξένους προσκεκλημένους.

Οι προσκλήσεις αφορούν και τις πρώτες κυρίες-συζύγους των προσκεκλημένων, όπως συμβαίνει σε κάθε επίσκεψη αρχηγών κρατών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, νωρίτερα όλο μαζί θα παραστούν στα εγκαίνια της νέας Εθνικής Πινακοθήκης, ενώ την επόμενη μέρα θα παρακολουθήσουν την παρέλαση η οποία αναμένεται να ανοίξει με έφιππους άνδρες που θα φοράνε παραδοσιακές στολές ενώ δεν αποκλείεται στον αττικό ουρανό να πετάνε εκτός από αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, γαλλικά μαχητικά Rafale και αμερικανικά F-16.

Pinakothiki_1

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις ανακοινώσεις του Κρεμλίνου πως ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν σχεδιάζει να επισκεφθεί την Αθήνα για την 25η Μαρτίου, η ελληνική πλευρά απηύθυνε πρόσκληση στον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν.

Τέλος, η ελληνική πλευρά αναμένει την απάντηση του προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη, που έχει επίσης προσκληθεί για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.