Έχουν ήδη συμπληρωθεί 3 παίκτες που απέκτησαν ή θα αποκτήσουν σχεδόν το 25% των μετοχών της ΓΕΚ Τέρνα τις οποίες πωλούν οι Ολλανδοί της Reggenborgh (30%).

Πρώτον: Η ισχυρά κυρία της μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας Μαριάννα Λάτση έχει αποκτήσει το 7,54% των μετοχών της ΓΕΚ Τέρνα, στην τιμή των 11,2 ευρώ ανά μετοχή.

Δεύτερον: Το fund του πρώην τραπεζίτη Απόστολου Ταμβακάκη θα αποκτήσει 1-2%.

Θυμίζεται ότι ο Απ. Ταμβακάκης είναι φίλος και σύμβουλος της οικογένειας Λάτση, την οποία συμβούλευσε προ καιρού να επενδύσει στην Victoriasecret διεθνώς στο σκέλος που αφορά σε αεροδρόμια και duty free, μέλος του Δ.Σ. της ΓΕΚ Τέρνα, και είναι ο άνθρωπος που φέρεται να μεσολάβησε μεταξύ Γ. Περιστέρη και Μαριάννας Λάτση προκειμένου η διάδοχος του Γιάννη Λάτση να αποκτήσει ποσοστό μετοχών της μεγάλης εργοληπτικής εταιρίας.

Τρίτον: Ο Γ. Περιστέρης θα αποκτήσει μέχρι το 16% των μετοχών των Ολλανδών. Και ήδη για να προβεί σε μέρος των απαιτούμενων αγορών προχωρεί σε ρευστοποιήσεις μετοχών της Τέρνα Ενεργειακή.

Δεν υπάρχει Βακάκης, ούτε «παίζει» άλλος επιχειρηματίας

Το ζήτημα επομένως που τούτη την ώρα προκύπτει είναι η ανεύρεση και 4ου παίκτη, τον οποίο και ο Γ. Περιστέρης αναζητεί. Υπό αυτό το πρίσμα είναι λογικό η αγορά να πλάθει σενάρια.

Ήδη ακούγονται τα ονόματα μεγάλων επιχειρηματιών, που στην πράξη δεν έχουν καμμία βάση.

Ούτε Βακάκης υπάρχει ούτε κάποιος από τους 3 μεγαλοεπιχειρηματίες με τους οποίους συναντήθηκε και συζήτησε ο Γ. Περιστέρης!

Γιατί, κακά τα ψέματα, είναι ένα ζήτημα να εκταμιεύσει ένας επιχειρηματίας το ποσόν των 70 εκατ. ευρώ για να καταστεί παθητικός επενδυτής μιας εταιρίας που δεν έχει μοιράσει ποτέ μέρισμα και που πριν δύο χρόνια οι μετοχές της πουλήθηκαν στα 4,5 ευρώ, ενώ σήμερα πωλούνται στα 11,2 ευρώ!

Αν στραβώσει η δουλειά θα πάρει το 5% μόνος του!

Πάντως, καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί ένας ακόμη ισχυρός επενδυτής, ο Γ. Περιστέρης θα βρει τρόπο και θα αγοράσει και το υπόλοιπο 5-7% που απομένει, καθώς έχει δεσμευτεί σχετικά στους Ολλανδούς, ενώ σε κάθε περίπτωση είναι αποφασισμένος να πάρει πίσω την εταιρία του και να αποκαταστήσει το τεράστιο λάθος που έκανε πριν δύο χρόνια, έστω πληρώνοντας σήμερα 2,5 φορές παραπάνω…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.