Όπως είναι απολύτως λογικό, η πώληση από τον επιχειρηματία Απόστολο Βακάκη του 3,5% των μετοχών της Jumbo που θα του αποφέρει cash άνω των 70 εκατ. ευρώ, μοιραία δημιουργεί εντυπώσεις και ανοίγει μια ενδιαφέρουσα σεναριολογία.

Αναπόφευκτα η ρευστοποίηση μετοχών αυτού του ύψους, συνδέεται με το μεγάλο ντηλ που είναι σε εξέλιξη στις μέρες μας, της πώλησης των μετοχών της ΓΕΚ Τέρνα που έχουν στην κατοχή τους οι Ολλανδοί της Reggenborgh.

Μέχρι αυτή την ώρα έχει πουληθεί μόνο το 7,54% στην κυρία Μαριάννα Λάτση, ενώ ο Γ. Περιστέρης συγκεντρώνει χρήμα για να αποκτήσει έως και το 16% από το μερίδιο των Ολλανδων(30%)!

Υπολείπεται επομένως ένα 7% για το οποίο ακούγεται ότι από 1% έκαστος θα αγοράσουν δύο funds μεταξύ των οποίων και εκείνο του Αποστόλου Ταμβακάκη!

Επομένως αναζητείται παίκτης για το 5% που θα κοστίσει γύρω στα 70-75 εκατ. ευρώ.

Όσα ακριβώς μαζεύει ο Βακάκης από την πώληση του 3,5% της Jumbo!

Γιατί όμως να θέλει να μπει ο Βακάκης στην ΓΕΚ Τέρνα σε ρόλο παθητικού επενδυτή;

Οι κακές γλώσσες στην πιάτσα λένε πως ένας λόγος ίσως να είναι ο …συμπέθερος!!!

Ο εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης είναι μέτοχος μειοψηφίας στον Ελλάκτωρα.

Οι σχέσεις Διαμαντίδη – Βακάκη είναι τραγικές μεταξύ τους.

Καθώς ο βαθύπλουτος και δύσκολος χαρακτήρας εφοπλιστής δεν αποδέχτηκε ποτέ το γάμο του γιου του Πασχάλη με την κόρη του Βακάκη.

Έφτασε, λένε οι ίδιοι κύκλοι, στο σημείο να τον αποκληρώσει το γιο του, ο οποίος ενασχολείται με την ναυτιλία με λεφτά που του έδωσε ο πεθερός του, αλλά και με τη βοήθεια άλλου πολύ ισχυρού εφοπλιστή ο οποίος τον συμπαθεί.

Έτσι, εάν ο Βακάκης μπει στην ΓΕΚ Τέρνα θα είναι απέναντι στον Διαμαντίδη που έχει επενδύσει στον Ελλάκτωρα.

Ένας ακόμη λόγος που ο Βακάκης ίσως μπει στις κατασκευές, είναι πιθανόν επειδή δεν διάκειται ευμενώς με έναν ακόμη ανταγωνιστή του Γ. Περιστέρη, τον Ευ. Μυτιληναίο.

Για λόγους απροσδιόριστους, ο Απ. Βακάκης σε δείπνο μεταξύ επιχειρηματιών και τραπεζιτών είχε εκφραστεί αρνητικά για τον Ευ. Μυτιληναίο, χωρίς ποτέ να έχει υπάρξει οποιαδήποτε αντιπαράθεση μεταξύ των δυο επιχειρηματιών ,ούτε προσωπική, ούτε όσον αφορά τις δουλειές.

Βεβαίως, επειδή ο Βακάκης είναι εξίσου δύσκολος χαρακτήρας, όπως λένε αυτοί που τον γνωρίζουν καλά, εδώ δεν θα πρέπει να αποκλείεται το γεγονός ότι η πιθανή συμμετοχή του στην ΓΕΚ Τέρνα να αποδίδεται στην εμπάθεια απέναντι σε Διαμαντίδη και Μυτιληναίο!

Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι, οι καλά γνωρίζοντες λένε πως ο Βακάκης επειδή έχει παθολογική σχέση με το χρήμα και δεν δίνει ούτε … πυρετό, εάν τελικώς συμμετέχει στην ΓΕΚ Τέρνα θα το έχει κάνει καθαρά με βάση τεχνοκρατικά κριτήρια και προοπτικές απόδοσης των κεφαλαίων του!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.