Καθαρά Δευτέρα σημαίνει χαρταετός, διαβάστε εδώ για το έθιμο του χαρταετού που γεννήθηκε πριν…2.400 χρόνια, αλλά εξαιτίας του lockdown που επικρατεί στη χώρα το πέταγμα του χαρταετού σήμερα θα γίνει μόνο εντός του Δήμου κατοικίας των πολιτών ή σε απόσταση ως και 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας τους.

Επιπροσθέτως, είναι δύσκολο κάποιος να προμηθευτεί χαρταετό καθώς τα εποχικά είδη είναι κλειστά, ενώ, κλειστά είναι για σήμερα και τα σούπερ μάρκετ.

Καθαρά Δευτέρα: Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

Μπορεί τα σούπερ μάρκετ, σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, να είναι κλειστά ανοιχτοί όμως είναι οι φούρνοι, τα ιχθυοπωλεία, οι λαϊκές αλλά και τα μίνι μάρκετ για όσους θέλουν να προμηθευτούν τη λαγάνα και τα ψάρεια για το Σαρακοστιανό τραπέζι τους.

Διαβάστε εδώ αναλυτικότερα για όσα μαγαζιά είναι ανοιχτά σήμερα καθώς και τις ώρες λειτουργίας τους.

Καθαρά Δευτέρα, εκτός από το πέταγμα του χαρταετού, σημαίνει και λαγάνα την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε αφού δεν αφορά το σούπερ μάρκετ, αλλά το φούρνο.

Δείτε εδώ την ιστορία της λαγάνας που διατρέχει όλη τη διατροφική παράδοση από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Όπως έχει τονίσει ο κ. Χαρδαλιάς, οι μετακινήσεις για το πέταγμα του χαρταετού θα γίνονται με SMS στο 13033 και κωδικό 6 και επιτρέπονται μόνο για όσους κινούνται πεζοί ή με ποδήλατο.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.